Županijski Stožer: Odlazak na groblje rasporedite kroz dane, ne idite svi u nedjelju!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stožer Civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije upravo je pozvao građane, s obzirom na nadolazeće blagdane Svih svetih i Dušnog dana, posjete grobljima vremenski rasporede tijekom cijelog tjedna uoči blagdana, kako bi se izbjegla veća okupljanja i gužve tijekom vikenda.

-Prema uputi Ravnateljstva civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, na grobljima će se osigurati dezinfekcijska sredstva, kako na ulazu, tako i na drugim prikladnim mjestima, uz obvezu korištenja zaštitnih maski na otvorenom zbog očekivano povećanog broja ljudi – navode i dodaju kako će biti organizirane i ophodarske službe u smislu COVID redara, koji će kontrolirati pridržavaju li se građani mjera.

Mise na grobljima održavat će se u skladu s uputama i preporukama za vjerske obrede na otvorenome Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kod kojih je obavezna fizička distanca od 1,5 metara i nošenje zaštitne maske.

-Očekujemo punu suradnju svih posjetitelja gradskih i općinskih groblja te ih molimo za razumijevanje, uz naglasak da je pridržavanje svih mjera i  zdravstvenih uputa od ključne važnosti kako bismo smanjili intenzitet zaraze koronavirusom – dodaju.

Podsjećaju i kako je od utorka, 27. listopada na snagu stupila Odluka o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja  i uvode druge nužne epidemiološke mjere  i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja koju je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, gdje se, između ostalog, navodi kako je obvezno korištenje maski za lice ili medicinskih maski na otvorenom prostoru kada nije moguće držati fizičku distancu od najmanje 1,5 metar.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI