Županijski Stožer: Realno je očekivati veći priljev izbjeglica iz Ukrajine

Članovi užeg Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije raspravljali su danas na temu prihvata i zbrinjavanja izbjeglica pogođenih ratnim zbivanjima na području Republike Ukrajine. Načelnik Stožera Ratimir Ljubić kazao je kako je Županijski stožer prema uputama Stožera CZ RH osigurao lokacije smještajnih kapaciteta koje će u slučaju potrebe biti mobilizirane.

-Određene su i lokacije odnosno tranzitni prostori koji su predviđeni za privremeni prihvat izbjeglica na kojima će biti osigurana sva potrebna pomoć i zaštita. Trenutno na području naše županije borave četiri osobe s područja Ukrajine u privatnom smještaju – ističe Ljubić te dodaje kako je s obzirom na razvoj situacije moguće očekivati veći priljev izbjeglica.

-Apeliramo na građane koji su već prihvatili izbjeglice u privatnom smještaju da o tome obavijeste Službu civilne zaštite Koprivnica pozivom na broj 112 kako bi se izvršila evidencija te osigurala sva potrebna pomoć – poručili su iz Stožera.

FOTO Ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI