Županijski Stožer zabranio veća okupljanja u zatvorenom: Ljudi, držite se mjera!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Čelnici županijskog Stožera civilne zaštite danas su ujutro održali redovan sastanak vezan uz epidemiološku situaciju na području Koprivničko-križevačke županije. Šef Stožera Ratimir Ljubić apelirao je na sve sugrađane da se striktno pridržavaju svih epidemioloških mjera i preporuka kako bi se širenje zaustavilo te sačuvalo zdravlje stanovnika.

Proveli su nadzor u Domu za starije i teško bolesne osobe Senior Care iz Križevaca koji je nakon proboja koronavirusa stavljen pod mjeru izolacije te je u tijeku epidemiološka obrada korisnika i zaposlenika. Zaključili su kako je žurno potrebna intenzivna edukacija osoblja o ispravnoj primjeni zaštitne opreme te promjena metodologije rada kako bi se zaustavilo širenje koronavirusa unutar objekta.

-Sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji na području županije i prema procjeni epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, Stožer civilne zaštite je na današnjoj koordinaciji  donio i Zaključak o uvođenju nužnih epidemioloških mjera na području Koprivničko-križevačke županije.  Zaključak je stupio na snagu odmah po donošenju, a njime se do daljnjega, uskraćuje suglasnosti za održavanje svih društvenih okupljanja u zatvorenim i na otvorenim prostorima za koje je nadležan za izdavanje, temeljem Odluke o ograničavanju društvenih okupljanja. – navode.

Suglasnosti se odnose primjerice na koncerte u ugostiteljskim objektima, sajmove, privatne proslave i svečanosti, korporativna okupljanja, razne promocije, savjetovanja, simpoziji, manifestacije i sl., a na koje je pozvano ili se očekuje dolazak više od 50 osoba.

Članovi Stožera na kraju su koordinacije još jednom uputili apel prema sugrađanima da se odgovorno ponašaju u privatnom i poslovnom okruženju te da se striktno pridržavaju epidemioloških mjera i uputa, posebice one osobe koje su osjetile bilo kakve oblike simptome.

-U vremenu koje je pred nama ključno je izbjegavati prostore u kojima se okuplja veći broj ljudi, održavati higijenski standard i dezinfekciju te koristiti masku za lice sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice. Pridržavanje svih mjera i  zdravstvenih uputa od  iznimne je važnosti jer samo odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa te time zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana, zaključeno je na koordinaciji Stožera – navode.

FOTO Arhiva           

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI