Županijski Zavod za javno zdravstvo građanima je na usluzi već 28 godina

Bez ikakvih događanja i prigodnih svečanosti Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije obilježio je 28 godina postojanja i djelovanja. Rad te ustanove i njezinih djelatnika posebno je došao do izražaja u posljednje dvije godine nakon što nam je pandemija koronavirusa uvelike promijenila način života i svakodnevicu.

-Održalo nas je izuzetno zajedništvo i podrška jednih prema drugima u svim izazovima koji su stavljeni pred nas u toj potpuno novoj i svima nepoznatoj i neizvjesnoj situaciji. I nikada nismo zatvorili svoja vrata našim sugrađanima, bili smo im na usluzi i u najtežim trenucima lockdown-a – kazala je dr. Draženka Vadla. Dodala je i kako će pandemija i mjere uvedene s ciljem njezina širenja, kao što su smanjena druženja ljudi te ograničenje slobode kretanja i putovanja, zasigurno ostaviti traga na fizičkom i mentalnom zdravlju ljudi.

No osim epidemiološkim mjerama zaposlenici Zavoda i dalje rade i svoje uobičajene poslove kao što su ispitivanja mikrobiološke čistoće objekata i opreme te ruku osoba koje u obavljanju poslova dolaze u dodir s hranom, analiziraju zdravstvenu ispravnost pitke vode kao i one u jezerima, rijekama i potocima, otkrivaju uzročnike zaraznih bolesti, a osim protiv koronavirusa obavljaju i cijepljenja školske djece od raznih drugih bolesti.

Sve što rade za našu zajednicu možete pročitati u njihovoj Monografiji, napisanoj u čast svih dosadašnjih djelatnika županijskog Zavoda za javno zdravstvo, a u kojoj je prikazan dio atmosfere u obavljanju navedenih i brojnih drugih poslova putem kojih će i dalje služiti stanovnicima Podravine i Prigorja.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI