Župnik kojemu su vješali ptice odlazi iz Cirkvene, ali ostaje u Prigorju

Podravski list profile

Bjelovarsko-križevačka biskupija objavila je u četvrtak da je biskup mons. Vlekoslav Huzjak razriješio, imenovao i premjestio desetak svećenika. Među njima je i vlč. Ivan Novak, župnik u Cirkveni, poznat po tome što se dio župljana protiv njega bunio tražeći njegov odlazak, a u nekoliko navrata po selu su bile izviješene mrtve ptice s natpisima „pop“.

U susjednom Sv. Ivanu Žabnu čak je na vratima frizerske radnje u koju zalazi vlč. Novak bila obješena mrtva mačka.

Slučaj je lani danima punio medije, a njime se bavila i policija, no dosad nije otkrila počinitelja gnjusnog ubijanja životinja. Kako doznajemo, informacije koje je prikupila kriminalističkim istraživanjem proslijedila je Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.

Vlč. Ivan Novak

Situacija u Cirkveni u zadnjih se nekoliko mjeseci smirila i, prema našim informacijama, potpuno se normalizirala. Vlč. Novak imenovan je novim župnikom Župe Uznesenja blažene djevice Marije u Gornjoj Rijeci.

– Prije svega zahvalan sam Bogu i biskupu koji mi je povjerio dosadašnju službu župnika u Cirkveni. Ovo su redoviti godišnji premještaji radi pastoralne potrebe koja se povjerava svećeniku i u drugoj župi. Snagom dekreta koji će mi biti dodijeljen i poslušnosću prema biskupu prihvaćam novu službu. Koristim priliku zahvaliti se svim župljanima zupe Cirkvena te na njih i njihove obitelji zazivam Božji blagoslov, a svome nasljedniku želim svako dobro – poručio je vlč Novak na naš upit ima li njegovo preseljenje kakve veze s nemilim događajima. Na njegovo mjesto dolazi prečasni Damir Vrabec, dosadašnji župnik Župe svete Terezije Avilske u Bjelovaru.

FOTO Podravski list

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Komunalije će graditi novu zgradu

Đurđevački gradski vijećnici dali su zeleno svjetlo da gradska tvrtka Komunalije, zadužena za distribuciju vode, krene u postupak izgradnje nove poslovne zgrade. U zgradi na

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti