ZVIJER IZ DUBINE Otišao na opuštanje na jezero pa doživio jedan od najuzbudljivijih dana u životu

Radi se o jednom od najvećih ulova ovog vodenog predatora na području Podravine


Autor: podravski.hr — 24.10.2018. / 11:25 Stil

Ponosni ribič sa svojim kapitalnim ulovom

U ribolovnu legendu ušao je Mladen Barčanec (52) iz Koprivnice, kad je prošli tjedan uspio izvući štuku od čak 120 centimetara i tešku 12 kilograma. Radi se o jednom od najvećih ulova ovog vodenog predatora na području Podravine, a baš ta Mladenova štuka zaostaje tek jedan kilogram za rekordnim ulovom štuke našega kraja, koji drži također jedan iskusni koprivnički ribič, Danijel Mikac.
Ulov života za Mladena Barčanca dogodio se na jezeru Jegeniš u petak poslijepodne. Mladen je ulovio nekoliko slobodnih trenutaka te se zaputio u ribolov na Jegeniš, jezero blizu Đelekovca, kako bi boravio na svježem zraku i malo se rekreirao. No, Mladen nije niti slutio da će mu ovaj ležerni odlazak u ribolov biti jedan od najuzbudljivijih dana u životu.
– Blinkao sam na malu varalicu Meps broj pet i uopće se nisam nadao velikom ulovu. No, odjednom sam osjetio snažan potez i nakon borbe, kada sam je izvadio van iz vode, vidio sam da imam kapitalca, i to vrhunskog – objasnio je Mladen Barčanec, koji se ribolovom bavi rekreativno.
– Nisam svaki dan na vodi jer za to nemam vremena, ali čim uhvatim nešto slobodnog vremena, ribolov mi je omiljena aktivnost, i to pretežno spin ribolov, jer za šaranski nemam vremena – napomenuo je Barčanec.
Inače, u našim krajevima većina primjeraka štuke kreće se od jednog do tri kilograma. Svi primjerci veći od pet kilograma smatraju se velikim ulovima, a sve iznad deset, pa čak i osam kilograma, kapitalni je ulov koji se ribičima većinom dogodi jednom u životu ili nikada. (md)

Ponosni ribič sa svojim kapitalnim ulovom

FOTO: PRIVATNA FOTOGRAFIJA