Zvonar: U našu ulicu godinama nije uložena niti jedna kuna

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Pilikom svake obilnije kiše stanarima Ulice Vladimira Nazora u Đurđevcu velike probleme zadaje sustav kanalizacije koji ne može prihvatiti svu oborinsku vodu. Zbog toga su dvorišta njihovih kuća redovito poplavljena, a iz kanalizacije se širi nesnosni smrad te nerijetko fekalije isplivavaju u umivaonicima, kadama i sudoperima.

– Žalosno je da se u samom gradskom središtu događaju takve stvari. Osim poplavljenih dvorišta, i cesta se pretvara u bazen, a bez obzira na naša upozorenja ništa nije učinjeno da se poboljša sustav kanalizacije i riješi problem s odvodnjom – kaže Željko Zvonar.

Gradska uprava, dodaje on, dobro je upoznata s problemom, a stanarima je slaba utjeha što nakon poplava djelatnici Komunalija vrlo brzo očiste odvode.

Stanari već duže upozoravaju i na prometnu problematiku

– Nakon svake obilnije kiše ponavlja se ista priča i dosta nam je toga da moramo paziti na svako puštanje vode u našim kućama jer nam kroz cijevi dolazi ona iz kanalizacije. Godinama nijedna kuna nije uložena u našu ulicu – ističe Željko Zvonar.

Stanari već duže upozoravaju i na prometnu problematiku te traže da se proširi raskrižje s Ulicom dr. Ivana Kranjčeva te da se izgradi nogostup do prilaza srednjoškolskoj i vrtićkoj zgradi.

– Svaki dan tu prolaze vrtićarci, osnovnoškolci i srednjoškolci koji moraju hodati po cesti i pitanje je vremena kad će netko stradati. I raskrižje s Ulicom dr. Ivana Kranjčeva je prometno i tu se dva auta ne mogu mimoići. Veliko ruglo predstavljaju i udarne rupe na prilazu sportskoj dvorani – zaključio je Željko Zvonar.

FOTO Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI