Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stanari upozoravaju: “Grane su počele pucati, past će na nekoga…” 

Stanari Ulice Stjepana Kukeca u Koprivnici već duže upozoravaju da su dva stara bora kod kućnog broja 28 u lošem stanju te da bi se mogli srušiti prilikom jačeg vjetra ili nevremena. Borovi imaju dosta popucalih grana koje su opasnost za pješake i bicikliste.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Grane jednog bora su “naslonjene” na ogradu jedne kuće. Prije četiri mjeseca obratili smo se gradskoj upravi i zatražili da se borovi sruše. Pitanje je dana kad će se srušiti sami od sebe jer ih očito načeo zub vremena i sad više predstavljaju opasnost nego što izgledaju kao svojevrsni ukras – kažu stanari Kukecove.

No, borovi nisu srušeni niti su orezane popucale grane. Sad su stanovnici u strahu da bi se mogli sami srušiti jer dolazi vremensko razdoblje za koje su karakteristični jači vjetrovi.

– Grane su počele pucati i mogle bi pasti na pješake koji tuda prolaze jer je ispod njih i pješačko-biciklistička staza. Postoji opasnost i da grane padnu na aute koji tuda prolaze. Očito se prvo mora dogoditi takva nesreća da bi mjerodavni reagirali. Rušenje bora ne zahtijeva niti puno vremena niti veća financijska ulaganja pa nam nije jasno zašto se problem na koji upozoravamo još nije riješio – kažu stanari Kukecove. 

U gradskoj tvrtki Komunalac ističu kako će prema dogovoru i uputi Grada Koprivnice ove godine pregledati spomenute borove i ukloniti suhe grane te one grane koje predstavljaju opasnost za prolaznike. -Uz borove se nalazi i suho stablo oraha koje ćemo u cijelosti ukloniti – navode u Komunalcu.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI