Gotovo 50 posto mladih u Hrvatskoj ne zna za mjere zapošljavanja

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Čak 48 posto mladih nije upoznato ili je slabo upoznato s mjerama zapošljavanja, a njih 64,2 posto nije upoznato s mjerama samozapošljavanja koje provode Ministarstvo rada i mirovinskog sustava i Hrvatski zavod za zapošljavanje, piše Poslovni.hr.

Riječ je o rezultatima istraživanja koje je Svjetski savez mladih Hrvatska (SSMH) proveo u sklopu projekta Kompas – usmjeri budućnost u svojoj zajednici. Osim rezultata predstavili su prijedlog mjera za Strategiju o zapošljavanju i samozapošljavanju mladih RH koju je sastavilo 150 mladih sudionika iz sedam županija.

U brošuri Saveza ističe se podatak da je Hrvatska sa 35,5% zaposlenih mladih u dobi 15 do 29 godina na četvrtom mjestu od dna ljestvice u EU. Zadnje četiri godine SSMH bavi se pitanjem ostanka mladih u Hrvatskoj, počevši s projektom Suradnjom protiv apatije – Suprotiva, sufinanciran iz programa Erasmus+, koji je 2017. okupio više od 250 mladih u četiri grada. Raspravljali su o problemima s kojima se susreću u društvu te potencijalnim rješenjima i mjerama za Nacionalni program za mlade, piše Poslovni.hr.

Autor N1 Info

Foto: Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI