Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
U LOVAČKOJ KUĆI SOKOLOVAC

FOTO Predstavljene fotografije autora koji je pucanje zamijenio škljocanjem fotoaparata

U Lovačkoj kući u Sokolovcu večeras je otvorena izložba fotografija o prirodi te promocija fotomonografije Okom kamere u srcu prirode čiji je autor Radomir Perin Raša.

Subotičanin je u Sokolovcu svoje radove koje stvara punih 45 godina izložio zahvaljujući suradnji sa Sinišom Katavićem i KTC-om. Ovo mu je treća samostalna, a prva međunarodna izložba fotografija.

Autor je i strastveni lovac koji unazad deset godina pušku sve češće mijenja fotoaparatom, odnosno pucanje zamijenio škljocanjem aparata.

– Motivi mojih fotografija su isključivo flora i fauna, to je osnova kojom se bavim, obišao sam i nekoliko kontinenata gdje sam također fotografirao, no ta će djela biti predmet neke nove izložbe u budućnosti – kazao je autor.

Njegova fotomonografija Okom kamere u srcu prirode izdana je na prostorima Srbije i okolnih zemalja, broji 384 stranica, trojezična je, pisana na srpskom, mađarskom i engleskom jeziku i donosi oko 700 fotografija podijeljenih u 45 grupa.

Siniša Katavić ovom je prilikom istaknuo da je ponosan na svog prijatelja, vrhunskog umjetnika uz kojeg je naučio kako cijeniti i voljeti prirodi i kako s njom živjeti.

Raša je u Sokolovcu predstavio 150 fotografija izabranih iz njegove velike kolekcije koja broji čak 300 tisuća njih.

Ispred Lovačkog saveza Hrvatske uzvanike je pozdravio predsjednik Ivica Budor, koji je istaknuo kako je vrlo zadovoljan što se izložba održava na specifičnom prostoru Lovačke kuće u Sokolovcu. Budor je izrazio i laganu zabrinutost činjenicom da danas u Hrvatskoj nema ljudi koji se bave lovnom fotografijom.

FOTO: Sonja Badalić

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

milinović pojačava momčad za napad na vrh

Križevčani doveli čak 10 igrača, među njima tri bivša slavenaša, Ukrajinac, Ganac…

TEŠKA PROMETNA NESREĆA U KRIŽEVCIMA

Auto završio na krovu, vozač i putnici odšetali s mjesta događaja. Jedan teško ozlijeđen

MEĐIMURSKI PODUZETNIK ČEKA NOVI GUP

Garaže vile Lendvaj se uskoro ruše, zgrada i dalje na čekanju


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati