Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Stanovnici nekoliko križevačkih ulica našli se u problemima

FOTO Mještani dvije ulice imaju posebno velike probleme s oborinskim vodama

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Ozbiljnije oborine proteklih tjedana izazvale su probleme u dijelovima Križevaca. Kontaktirali su nas tako mještani dviju ulica koje su možda i najgore prošle, Zagorske i Potočke, i upozorili da su se oborinske vode i blato mnogima slijevale u dvorišta, garaže pa i kuće. U Potočkoj ulici najgore su tako prošli oni koji žive u dolini, a najveći problem nastao je zbog toga što odvodni kanali očito nisu mogli prihvatiti svu tu vodu i blato koje se slijevalo s okolnih polja.

– Živim ovdje već 36 godina i ne pamtim da se ikada dogodilo nešto slično. Blato i voda slijevali su se s obje strane. S ulične i s kontra strane, tako da su mi nanosi blata stigli i u samu kuću – kazao je jedan mještanin Potočke ulice.

Neki od stanovnika ovih dviju ulica sami su počeli puniti vreće s pijeskom i graditi improvizirane zečje nasipe kako bi ubuduće zaustavili bujice. Tim više jer je tijekom cijelog prošlog tjedna bilo dosta kiše pa su strahovali da ne dođe do neželjene reprize.

– I ranije se znalo događati da odvodni sustav nije uspio prihvatiti sve te silne količine oborina, no to nikad nije bilo ovako intenzivno. Dva do tri puta godišnje ulica bi znala plivati, ali nešto ovakvo nije se dogodilo nikada – rekao je Donald Biljan Volf iz Potočke ulice kojem su voda i blato prodrli u garažu, a i on je među onima koji su odlučili napuniti vreće pijeskom i na taj način pokušati zaštititi svoju imovinu. U gradskoj upravi svjesni su problema i ističu da u dogovoru sa Županijskom upravom za ceste rade na pronalasku rješenja.

– Nažalost, velik dio tih bujica vezan je uz klimatske promjene i takve će se stvari događati sve češće. Grad nakon svake takve situacije pokušava pronaći najbolje rješenje kako se to ne bi ponovilo, no to ipak nije moguće na svim lokacijama. Npr. u Ulici Koruška prošle smo godine imali poplave i grad je izgradio dodatne propuste za vodu do potoka Koruška. U Zagorskoj je rekonstrukcijom ulice broj slivnika i propusta prema kanalu višestruko povećan i kao što se moglo vidjeti, voda je vrlo brzo otišla s ceste, no blato koje dolazi s okolnih polja je ostalo. Za te probleme nije lako pronaći rješenje, no razgovaramo s upraviteljem cesta u Zagorskoj i Potočkoj ulici, Županijskom upravom za ceste kako bi vidjeli što je moguće napraviti da se ovakve situacije ne ponavljaju – ističu iz Grada Križevaca.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Lakše je ozlijeđen

FOTO S 2,14 promila motociklom sletio u kanal

U TIJEKU JE 4. ZLATNA BUĆKA PODRAVINE

VIDEO Somove na Šoderici ove godine lovi 18 ekipa

Teška prometna nesreća kod Koprivnice

Upravo: Motociklist sletio s ceste, prevezen je u bolnicu

BAŠ KAO NEKADA

FOTO/VIDEO Svatovi s klencericama i klencerima prošpanicirali gradom, vitezovi uveličali slavlje

TRADICIONALNI ROOSTERS MOTO MEETING

VIDEO Motori “zagrmjeli” gradskim ulicama, slijedi druženje u Novigradu Podravskom pa na Šoderici

AUTO KOPRIVNIČKIH REGISTRACIJA SUDJELOVAO U PROMETNOJ NESREĆI

FOTO Dvije osobe ozlijeđene u trostrukom sudaru


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati