Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Đurđevčane očekuje poskupljenje: Uskoro će kubik vode biti skuplji za tri kune!

Građane Đurđevca i okolnih općina, gdje je distributer vode gradska tvrtka Komunalije, uskoro očekuje poskupljenje vode. Kao glavni razlog za poskupljenje u Komunalijama navode rast cijene električne energije, jer to znatno povećava troškove gradske tvrtke.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Cijena električne energije izravno utječe na poslovanje naše tvrtke. Objedinjeni postupak javne nabave za električnu energiju s Gradom i gradskim ustanovama, koji je poništen, pokazao je da su cijene enormno rasle. Mi ćemo samostalno za Komunalije raspisati javnu nabavu na temelju tržišnih uvjeta i ono što sad znamo je da će nam troškovi električne energije porasti za oko 300.000 kuna na mjesečnoj razini – ističe Tomislav Kolarić, direktor Komunalija.

Kako Komunalije ne bi poslovale s minusom, nužno je povećanje cijene vode, a direktor Kolarić još uvijek sa sigurnošću ne može reći otkad će se primjenjivati novi cjenik. No, neslužbeno smo doznali da će najvjerojatnije stupiti na snagu od 1. listopada jer će od tog razdoblja Komunalije itekako osjetiti rast cijene energenata. 

– Prema našem izračunu kubik će poskupjeti za tri kune, što odgovara rastu cijene električne energije koju mi trošimo. U novu cijenu vode bit će uključen isključivo rast cijene električne energije, a ne i goriva i ostalih energenata čije poskupljenje također utječe na naše poslovanje. To znači da bi naši potrošači kubik vode sa svim naknadama i odvodnjom umjesto dosadašnjih 11 plaćali 14 kuna – kaže Tomislav Kolarić.

Bez obzira na poskupljenje, naglašava Kolarić, Komunalije će i dalje imati najpovoljniju cijenu vode.

– Ako gledamo okolicu, i s poskupljenjem ćemo biti najjeftiniji jer primjerice u Koprivnici je trenutno kubik vode s odvodnjom 13,99 kuna s tim da i njih čeka dizanje cijene zbog poskupljenja energenata – dodao je Kolarić.

U cilju ušteda na električnoj energiji Komunalije, uz postavljanje solarnih panela na svojim zgradama, kreću i u projekt izgradnje solarne elektrane. Plan je elektranu izgraditi uz pročistač otpadnih voda koji je i najveći potrošač električne energije u sustavu Komunalija. Prema prvim procjenama izgradnja solarne elektrane koštala bi oko četiri milijuna kuna i za tu investiciju Komunalije će se kreditno zadužiti, a prema izračunu ulaganje bi se trebalo isplatiti već nakon godinu dana.

FOTO Podravski list

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

NOVI PODACI O BDP-U PO STANOVNIKU OTKRILI BOLNU ISTINU

Hrvatska se razvija duplo brže od naše županije. Gdje smo zapeli?

U TEŠKOJ PROMETNOJ NESREĆI OZLIJEĐENE DVIJE OSOBE

FOTO/VIDEO: Mladi vozač kombija izazvao težak frontalni sudar Audija i Škode

DINO, MARIO I GORdan OTKRILI SU NAM DETALJE

VIDEO Na zgradi HEP-a sutra će osvanuti impresivan grafit

DOJAVA O POŽARU U TRGOVAČKOM CENTRU

UPRAVO Panika u Eurospinu

TEŠKA PROMETNA NESREĆA U KLOŠTRU PODRAVSKOM

FOTO/VIDEO: Mladi se vozač (19) Golfom zakucao u drvenu banderu. Prizor je šokantan

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Teška prometna nesreća na Podravskoj magistrali, muškarac prevezen u bolnicu

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati