Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

A kruv ti je*em kam je svet otišel ?

Piše: Vladek Antolaš – MASTERMIND

Malo je reči da sem zaprepašten. Naime u jednom ugodnom nedeljnom razgovoru naišla tema izlazaka naše dece pa tak smo pretresali kam i kak.

Jedni idu u Viroviticu , jedni za Bejelovar (bokte), retko v Koprivnicu a v Đurđevec prek tjedna i dok se baš mora. Malo vekši rođendani se uglavnom slave po lovačkim domovima i kakvim vatrogasnim salama. Dok su ta naša deca bila mala išlo se tam nekam v Koprivnicu ili pak na bazen v hotel a sad ima igraonica kod nas za ročkase mališana.

Niš čudno ni niš otmjeno bi se reklo, normalno stanje. Tak sam si barem mislil dok mi nesu na Instagramu pokazali slike de se dečoki slikaju z šest litrenom flašom vodke. Na prvi pogled baš fora zgleda al je nešče napomenul da  ta flaša košta hiljadu eura v tom nekom klubu u Virovitici.

“Ma naj me jebati!” – to sam rekel.

Stvarno mi se činilo da se zafrkavaju. 

Nemre si moj mozak dotumačiti da mladac more v disku 1000 € dati za flašu da se počasti ekipa.

Tu svotu mi nemre opravdati nit da su se svi z društva slikali z njom za Facebook i Instagram to veče i da su sve deli na “live”. Al kao skupili su njih 9-10 pa su se lepo nalokali i opet sve to slikali dotmar i ono dok najpikanešega za nos navlače.

Za hiljadu evra se kupi janje i napije se 30 ljudi bez greške i imaš još za tamburaše. Negda su svati celi koštali  tri hiljade marki. Kupiš pol rali zemlje ako ne i ral za malo vekše novce.

A kruv ti jebem kam je svet otišel?

Mislim nesmo ni mi bili svetinja kaj se tiče opijanja i tervenki. Ja sam jedne zime z podruma znosil dvajspet litri rakije. Japa me je skoro vmoril! Dok je išel malo si otočiti rakije z karnistera klopil se je z njem v glavu jer se je napel da ga podigne a karni prazen.

Zaprav mi smo žicali za rundu stareše od sebe koji su vec delali i imali plaće. Ja sam se motal oko stareših još od vremena “Zabavnjaka”. Pokojni Bažle i pokojni Daut su me pazili navek, a Zdenkina Komšić me vučil biljaru skupa z Linetom i Licom. Posle su me svi šlepali i dok je bil tam disko. Joj pa Bracina, Pace , Zdrk, Dule… ma svi su imali obzira. 

Ajd dobro bila su druga vremena al smo z 700 marki Sube, mali Haps i ja tjeden dana v Mađarske bili. Lažem, na Separaciji četiri i tri dana pod Budimpeštom. Nesmo mogli novce potrošiti kak je bilo jeftino v te Mađarske. 

Oću reči da nekak mi blesavo onda da se za vodku daje 1000 € ili 400 za whiskey-cole i razne rezervacije stolov iz razloga da te celi svet vidi. 

Ko je kriv? Roditelji koji nesu negda imali pa daju lovu deci  iz osjecaja da im nekaj priušte. Ma to na kraju krajeva ljudski, no mortem bi naša deca trebal skužiti i sama da je preterivanje doteralo i da je stvarno preterano to kak se živi i dela. Nesu to skupe patike, lepe vure i gaće s potpisom to je, za ime isusovo, šest litri votke koju zbluju za tri vure pijanstva ako ne i prije. Da barem slike onda potraju večno nego ni to jer instantno se melje i sve kaj je bilo včera ne postoji. Idemo se slikat z nović.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ALFA I OMEGA KRIŽEVAČKOG KLUBA

Vitomir Mijić: “Ne bojimo se uspjeha, ukaže li se prilika spremni smo i za prvu ligu”

VALENTA ŠTEFOJIĆA, AUTORA TORNJA U MAJURCU, JAKO JE POTRESLO NJEGOVO RUŠENJE

VIDEO ‘Kad sam ga gradio tresao sam se od umora, ali bio sam sretan. Sada je moj život završen’

POPULARNA BOŽIČNA ZVIJEZDA

Raste pola godine, a za Božić uvijek procvjeta

u iznosu od 45 eura

Podravska općina uskoro počinje s podjelom vrijednih poklon bonova umirovljenicima

POTVRDILI IZ HŽ-A:

Zbog izgradnje pothodnika dio državne ceste dva će mjeseca biti zatvoren za sav promet

OPĆINA KALINOVAC:

Komunalni redar vrši kontrolu čišćenja snijega, izbjegnite novčane kazne

Upišite pojam koji želite pretraživati