Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
DRUŠTVENIM MREŽAMA KRUŽE NETOČNE INFORMACIJE

Agencija za plaćanja ima važnu obavijest za sve poljoprivrednike

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR) na svojim je službenim stranicama objavila vrlo važnu informaciju obzirom da su društvenim mrežama počele kružiti netočne informacije vezane uz Monitoring.

Kako poljoprivrednici ne bi izvukli pogrešne zaključke, agencija se očitovala što prenosimo u cijelosti.

Dana 6. studenoga 2023. godine Agencija za plaćanja poljoprivrednicima je poslala obavijest putem Agronet sustava s ciljem ranog upozorenja u svrhu poticanja pravovremenog poštivanja uvjeta za intervencije, odustanak od površine na Jedinstvenom zahtjevu za potporu nakon pronalaska nepravilnosti koju nije moguće ispraviti do 15. studenoga 2023., neprimjenu administrativnih kazni ako korisnik nakon upozorenja ispoštuje uvjet za potporu ili odustane do propisanoga roka.

Korisnik i Agencija prate poljoprivredne aktivnosti tijekom cijele proizvodne godine, Agencija upozorava korisnika o postojanju pogreške i daje mu mogućnost da je ispravi, Ako se poštuju vremenska ograničenja pogreške se mogu ispraviti bez sankcija što je povoljno za poljoprivrednika te konačno poljoprivrednik ima bolji uvid u svoj zahtjev prije samog plaćanja.

Poljoprivrednici, kod kojih automatskom procjenom satelitskim podacima na parcelama koje su navedene u obavijesti nije vidljiva propisana poljoprivredna aktivnost, bit će predmet dodatne ekspertne procjene. Ako poljoprivrednik nije obavio poljoprivrednu aktivnost, kako mu se ne bi obračunale administrativne kazne, na Jedinstvenom zahtjevu za 2023. godinu može odustati od navedenih parcela do 15. studenoga 2023. godine. Ako je obavio poljoprivrednu aktivnost u propisanom roku, djelatnici Agencije za plaćanja će drugim raspoloživim podacima provjeriti poljoprivrednu aktivnost korisnika ili će ga zatražiti dostavu dokaza o obavljenoj poljoprivrednoj aktivnosti (npr. dokazivanje aktivnosti putem AgroGTF fotografija).

U slučaju utvrđene nesukladnosti, poljoprivrednik će o tome biti obaviješten odabranim načinima komunikacije (e-mail, AGRONET ili SMS) te će mu biti dostavljen i izvještaj o provedenoj kontroli na koji će imati mogućnost prigovora.

“Ujedno napominjemo da se u Agronet sustavu, u kartici OBAVIJESTI, nalazi obavijest s ID ARKOD parcela i domaćim imenom kako bi se poljoprivrednici mogli lakše snaći. Ukoliko zbog nekog razloga nisu u mogućnosti sami pristupiti Agronet-u, korisnici se za pomoć mogu obratiti podružnici Agencije prema mjestu prebivališta nositelja gospodarstava“, dodaju iz APPRRR-a.

FOTO Podravski list

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ALFA I OMEGA KRIŽEVAČKOG KLUBA

Vitomir Mijić: “Ne bojimo se uspjeha, ukaže li se prilika spremni smo i za prvu ligu”

VALENTA ŠTEFOJIĆA, AUTORA TORNJA U MAJURCU, JAKO JE POTRESLO NJEGOVO RUŠENJE

VIDEO ‘Kad sam ga gradio tresao sam se od umora, ali bio sam sretan. Sada je moj život završen’

POPULARNA BOŽIČNA ZVIJEZDA

Raste pola godine, a za Božić uvijek procvjeta

u iznosu od 45 eura

Podravska općina uskoro počinje s podjelom vrijednih poklon bonova umirovljenicima

POTVRDILI IZ HŽ-A:

Zbog izgradnje pothodnika dio državne ceste dva će mjeseca biti zatvoren za sav promet

OPĆINA KALINOVAC:

Komunalni redar vrši kontrolu čišćenja snijega, izbjegnite novčane kazne

Upišite pojam koji želite pretraživati