Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
GEOTAGIRANE FOTOGRAFIJE

Agencija za plaćanja objavila važne informacije vezane uz bilježenje poljoprivrednih aktivnosti

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je važne informacije vezane uz bilježenje poljoprivrednih aktivnosti geotagiranim fotografijama.

“Sukladno Pravilniku o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2024. godinu, dostava geotagiranih fotografija putem AgroGTF mobilne aplikacije obavezna je kao dokaz pojedinih aktivnosti za proizvodnu 2024. godinu za nekoliko intervencija:

  • Eko shemu 31.04. Uporaba stajskog gnoja na oraničnim površinama (iznošenje gnoja i inkorporacija u tlo)
  • Eko shemu 31.06. Konzervacijska poljoprivreda (reduciranu obradu, pokrivenost tla)
  • Eko shemu 31.02. Ekstenzivno gospodarenje pašnjacima (ekstenzivno napasivanje s 0,3 do 1 UG/ha)
  • IAKS mjeru ruralnog razvoja 70.01.01. Korištenje feromonskih, vizualnih i hranidbenih klopki (postavljanje i skidanje klopki)
  • IAKS mjeru ruralnog razvoja 70.01.02. Metoda konfuzije štetnika u višegodišnjim nasadima (postavljanje i skidanje dispenzera)”, stoji u obavijesti APPRRR-a.

Stoga je Agencija za plaćanja razvila mobilnu AgroGTF aplikaciju kojom se tražene aktivnosti mogu zabilježiti i poslati Agenciji za plaćanja. Poljoprivrednici koji namjeravaju provoditi navedene intervencije u 2024. godini, za koje je kod provedbe pojedinih aktivnosti potrebna fotografija s geografskom lokacijom (GTF), trebaju se prije obavljanja aktivnosti javiti podružnici  Agencije za plaćanja, kako bi im dodijelila zadatak slikanja putem AgroGTF aplikacije.

Popis kontakata podružnica nalazi se na  web stranici Agencije za plaćanja, na ovoj poveznici. AgroGTF mobilnu aplikaciju poljoprivrednik preuzima na mobilni uređaj putem Google Play i App Stora i pristupa aplikaciji pomoću istog korisničkog imena i zaporke koji su mu izdani za pristup AGRONET sustavu. Upute za primjenu Agro GTF mobilne aplikacije nalaze se na ovoj poveznici, a općenito više informacija pročitajte na ovom LINKU.

FOTO ilustracija/PL

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

SALMONELA

U hrani za pse otkrivena opasna bakterija

PRIJEVARA U TIJEKU

HZZO objavio važno upozorenje za umirovljenike!

Upravo objavio HALMED

Iz prodaje se povlači poznati lijek. Sumnja se u njegovu neispravnost

JESTE LI ZNALI?

Ovo je najzdravija krvna grupa

JESTE LI ZNALI?

Popularna plava Nivea pravi je lijek za mnoge zdravstvene probleme

Jeste li znali?

Ovo je jedan od najzdravijih začina na svijetu

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati