Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Majka mora u zatvor zbog neplaćanja alimentacije

“Alergična sam i brinem se o kćeri, ne mogu u zatvor”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Jedna će majka sa šireg križevačkog područja ipak morati u zatvor nakon što je pravomoćno osuđena zbog neplaćanja alimentacije za svoje dvoje maloljetnih sinova koji su ostali kod oca, dok je ona otišla u novi život.

Na izdržavanje kazne zatvora morala je početkom ožujka, no tražila je odgodu zbog svog zdravstvenog stanja, ali i činjenice da se brine o petogodišnjoj kćeri. Prvo je bila uvjetno osuđena zbog neuzdržavanja djece, a potom je zbog ponavljanja kaznenog djela uvjetna kazna bila opozvana.

– Pogrešno ste me shvatili kao osobu koja se ignorantski odnosi prema svojoj obvezi plaćanja uzdržavanja i prema postupku za opoziv uvjetne osude. Poduzimam mjere kako bih podmirila obvezu uzdržavanja, te je moj sadašnji suprug podnio zahtjev za odobravanje kredita kako bi se taj dug podmirio – branila se žena te dodala kako će to učiniti čim prije.

– Tražim odgodu zatvora jer imam zdravstvenih poteškoća, bolujem od astme i to bronhijalne i alergijske, te koristim kortikosteroide i pumpice jer imam problem s disanjem. Stanje mi se pogoršalo u posljednje vrijeme, a u zatvorskom sustavu nema uvjeta za moje liječenje – kazala je.

Inače, živi u Njemačkoj, te je majka kćeri u dobi od pet godina koja također ima određenih zdravstvenih problema zbog kojih ne može pohađati redovan vrtić, a i povremeno se bolnički liječi.

– Brigu o djetetu isključivo vodim ja jer je moj sadašnji suprug zaposlen i samo je ponekad vikendom kod kuće. Ne mogu u kratkom vremenu osigurati drugu osobu koja bi preuzela skrb o maloljetnom djetetu. U kontaktu sam i s nadležnim Centrom za socijalnu skrb Križevci kako bih preuzela skrb i o ostaloj djeci koja sada žive s ocem, mojim bivšim suprugom – otkrila je.

– Alergija svakako nije bolest koja bi zadovoljavala kriterije propisane zakonom za odgodu te se svakako može kontrolirati i liječiti unutar zatvorskog sustava propisanim lijekovima. Stoga u tom dijelu molba za odgodu izvršavanja kazne zatvora nije osnovana – naveo je Sud, ali i…

– Ipak, brine se o djetetu koje je male dobi, te također s određenim zdravstvenim poteškoćama pa su ispunjeni uvjeti za odgodom. Inače, dobila je najveću moguću odgodu od šest mjeseci pa će se u rujnu ipak morati javiti u Hrvatsku na izdržavanje kazne.

FOTO: ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

prugovac ipak u eliti, prva žnl i dalje vrlo jaka

Nova Elitna i ŽNL bit će vrlo atraktivne, znamo kad počinju i popis svih klubova po ligama

GRADSKI VIJEĆNICI BEZ RASPRAVE USVOJILI JEDAN OD NAJVAŽNIJIH GRADSKIH DOKUMENATA

U prostornom planu istočna obilaznica, nova pruga i dvije gospodarske zone

RADNO ISKUSTVO NIJE VAŽNO

Prehrambena kompanija traži 15 mehaničara

KREŠIMIR HABIJANEC POSAO ĆE OBAVLJATI VOLONTERSKI

HGK Županijska komora Koprivnica ima novog predsjednika

SEDMORICA MALOBUKOVČANA NA POVIJESNOM RIJEČNOM PUTU

Preplovit će 300 kilometara kako bi na Ovčari položili vijence za sve koji su izgubili život u Domovinskom ratu

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA U PRIGORJU

VIDEO Darinku je ubio bik od 700 kilograma: “Našla sam mamu kako bespomoćno sjedi pokraj štale, drugi dan je umrla u bolnici”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati