Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Majka mora u zatvor zbog neplaćanja alimentacije

“Alergična sam i brinem se o kćeri, ne mogu u zatvor”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Jedna će majka sa šireg križevačkog područja ipak morati u zatvor nakon što je pravomoćno osuđena zbog neplaćanja alimentacije za svoje dvoje maloljetnih sinova koji su ostali kod oca, dok je ona otišla u novi život.

Na izdržavanje kazne zatvora morala je početkom ožujka, no tražila je odgodu zbog svog zdravstvenog stanja, ali i činjenice da se brine o petogodišnjoj kćeri. Prvo je bila uvjetno osuđena zbog neuzdržavanja djece, a potom je zbog ponavljanja kaznenog djela uvjetna kazna bila opozvana.

– Pogrešno ste me shvatili kao osobu koja se ignorantski odnosi prema svojoj obvezi plaćanja uzdržavanja i prema postupku za opoziv uvjetne osude. Poduzimam mjere kako bih podmirila obvezu uzdržavanja, te je moj sadašnji suprug podnio zahtjev za odobravanje kredita kako bi se taj dug podmirio – branila se žena te dodala kako će to učiniti čim prije.

– Tražim odgodu zatvora jer imam zdravstvenih poteškoća, bolujem od astme i to bronhijalne i alergijske, te koristim kortikosteroide i pumpice jer imam problem s disanjem. Stanje mi se pogoršalo u posljednje vrijeme, a u zatvorskom sustavu nema uvjeta za moje liječenje – kazala je.

Inače, živi u Njemačkoj, te je majka kćeri u dobi od pet godina koja također ima određenih zdravstvenih problema zbog kojih ne može pohađati redovan vrtić, a i povremeno se bolnički liječi.

– Brigu o djetetu isključivo vodim ja jer je moj sadašnji suprug zaposlen i samo je ponekad vikendom kod kuće. Ne mogu u kratkom vremenu osigurati drugu osobu koja bi preuzela skrb o maloljetnom djetetu. U kontaktu sam i s nadležnim Centrom za socijalnu skrb Križevci kako bih preuzela skrb i o ostaloj djeci koja sada žive s ocem, mojim bivšim suprugom – otkrila je.

– Alergija svakako nije bolest koja bi zadovoljavala kriterije propisane zakonom za odgodu te se svakako može kontrolirati i liječiti unutar zatvorskog sustava propisanim lijekovima. Stoga u tom dijelu molba za odgodu izvršavanja kazne zatvora nije osnovana – naveo je Sud, ali i…

– Ipak, brine se o djetetu koje je male dobi, te također s određenim zdravstvenim poteškoćama pa su ispunjeni uvjeti za odgodom. Inače, dobila je najveću moguću odgodu od šest mjeseci pa će se u rujnu ipak morati javiti u Hrvatsku na izdržavanje kazne.

FOTO: ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

STRAŠAN ZLOČIN U CENTRU GRADA ŠOKIRAO KOPRIVNIČANCE

FOTO Osumnjičeni za razbojništvo u pritvoru, vlasnika ljekarne oštetili za 30 tisuća eura

DETALJI SUDARA U ĐURĐEVCU

FOTO Tri osobe ozlijeđene u prometnoj nesreći, jedna teško

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Težak sudar, dvije osobe prevezene u bolnicu

novo raskrižje stvara brojne probleme

FOTO “Živimo u opasnosti, ne možemo u svoje dvorište!”

IZGRAĐEN S VELIKIM MANAMA

FOTO Novi je most opasan za promet, posebice za bicikliste i pješake

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Bjelovar, Koprivnica, Križevci i Đurđevac kroz trgove

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI