Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
ŽKK KOPRIVNICU ODVEO DO TREĆEG MJESTA PA OTIŠAO IZ KLUBA

Vujčić “Ambicije za više nismo imali, a meni će malo odmora dobro doći”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Iza košarkašica Koprivnice vrlo je dobra sezona. Mogla je biti i sjajna da su prvi dio prvenstva bile koncentriranije, ali sve loše ispravile su u nastavku sezone, koju su zaključile sa šest uzastopnih pobjeda. Redom su rušile Vodice, ARX iz Crikvenice, Salonu iz Solina, Jabuku iz Zaprešića, varaždinski Eco Net i na kraju Gospić te prvoligašku ljestvicu završile na odličnom trećem mjestu. Odnosno, prvom iza mjesta koje vodi u kvalifikacije za Premijer ligu, a koje su iz njihove skupine izborile Zadar i Vodice. Jasno, veliku ulogu u ovim rezultatima imao je trener David Vujčić, koji je zadovoljan onime što je njegova mlada ekipa pokazivala kroz proteklih nekoliko mjeseci.

– Nismo imali ambicije za Premijer ligom zbog financija i problema s visinom u igračkom kadru, ali htjeli smo se predstaviti u što boljem izdanju, i to nam je uspjelo, posebno u drugom dijelu sezone. Znali smo da je Zadar najjači i da se s Vodicama možemo potući za drugo mjesto, ali prvi dio sezone nismo bili pravi, bili smo pri dnu poretka, a onda smo u drugom proigrali, zaredali pobjede i završili na trećoj poziciji. To je po kvaliteti, možemo reći, realno – osvrnuo se Vujčić na netom završenu sezonu u Prvoj košarkaškoj ligi. Pojasnio je da je B skupina, u kojoj su oni igrali, nešto je jača od A, gdje su bile Virovke, i da ih je ždrijeb kojim slučajem strpao u tu A skupinu da bi se s Podravcem borile za prvo mjesto. Osvrnuo se i na igrački kadar te nas pomalo iznenadio odlukom da napušta klupu Koprivnice.

– Sve cure su iz Koprivnice i okolnih sela, sve su između 18 i 25 godina i sve su dugo na okupu, što se vidjelo u ovom drugom dijelu sezone, kada nije bilo odustajanja. Ja s njima radim šest godina, ali više neću, došlo je vrijeme za oproštaj. Odlazim iz privatnih razloga, nemam više toliko vremena da se svaki dan vozim u Koprivnicu na trening i svima u klubu sam još ranije najavio da mi je to zadnja sezona i da mi treba malo odmora – pojasnio je svoju odluku i dodao da u klubu novog trenera već traže, da imaju plan i da bi se sve uskoro trebalo znati. Za kraj je progovorio o stanju u ženskoj košarci u našoj županiji, ali i općenito, te zaključio da je sve palo na dosta niske grane.

– U županiji imamo dva seniorska kluba i rekao bih da je kvaliteta padala kako su godine prolazile. Jednostavno nema seniorki i mnoge od igračica koje igraju u tom seniorskom rangu još su uvijek djeca. Ako angažirate studentice to je uspjeh, jer novaca nema, a ako netko kvalitetom odskače od ostalih, odmah ode za Zagreb. Također, u našem kraju nema ni visokih igračica, a bez njih ozbiljnu košarku ne možete igrati. Sukladno svemu tome, rekao bih da je ženska košarka na prilično niskoj razini – zaključio je David Vujčić.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

lokalni nogomet

FOTO Močile druge, Borac pao u Virju, Herešinu ‘prvi set’, Križevčani kiksali i ostali bez naslova

iskustvo pacijenta

Milka (70): “Popiknem se kad me tlak ošine pa ljudi misle da se baba napila!”

za svakog je bilo ponešto u Legradu

FOTO Legrađani se družili na sajmu udruga, slijedi bogat sadržaj uz proslavu dana općine

OLIMPIJADA DJEČJIH VRTIĆA U ĐURĐEVCU

FOTO/VIDEO Mališani iz Đurđevca najbolji, Novigracima nagrada za fair play

IZLOŽBA U FERDINANDOVCU

FOTO Uzgajivači konja predstavili svoja grla i zaprege

FEŠTALO SE U KOPRIVNIČKOM PREDGRAĐU

VIDEO Rečani slave prvenstvo, Starigrad izbacio Osvit iz utrke za naslov


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati