Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ana Rumek, nova predsjednica NK Podravca iz Torčeca: Najvažnija je organizacija!

Podravec iz Torčeca u prošli je tjedan „uronio“ s novim vodstvom. Posebnost ove novosti je ta da su se u upravi jednog županijskog nogometnog kluba tako našle – žene, koje su prošlog ponedjeljka službeno i izabrane na godišnjoj skupštini. To su Ana Rumek kao predsjednica, Barbara Šomoci kao tajnica i Valentina Matijašić kao članica Nadzornog odbora. Za tu smo prigodu i porazgovarali s novopečenom predsjednicom Anom Rumek, koja nam je ukratko ispričala kako je biti na čelu nogometnog kluba i nešto o izazovima koji su ispred njih.

– U selu smo inače svi dosta povezani, a naše smo dečke pratile kao navijačice svake nedjelje i pomažemo oko rada kluba još otprije. Osobno sam i obiteljski povezana s klubom. Moj tata, Slavko Markušić cijeli je život u nogometu i uz klub, a bio je i trener. Pradjed je jedan od osnivača kluba, a za Podravec je igrao i moj djed – otkriva nam Ana, čiji je i suprug bio nogometaš, a u sportu joj je i kći Magdalena koja igra rukomet za Podravku.

Ambicije novog vodstva visoke su, iako u biti samo nastavljaju prethodno postavljene temelje. Klub je trenutno na trećem mjestu ljestvice Druge županijske nogometne lige; u vrhu se bore s Prugovcem i Rudarom iz Glogovca, a za petama im je i Omladinac iz Herešina. U skoroj budućnosti vide se ponovno u prvoligaškom društvu, a na trenersko mjesto sjeo je „trener svih trenera“ Podravine, Ranko Celiščak – Cvele. Momci su prošli tjedan službeno i krenuli s pripremama za nastavak sezone.  

Podravec iz Torčeca stavlja fokus na mlade

– Atmosfera u klubu jako je pozitivna, a ja, budući da inače radim kao nastavnica prirode i biologije u osnovnoj školi i razrednica sam šestašima, vidim da se i u klubu stvari mogu postaviti kao i u školi. Najvažnija je organizacija – priča nam Rumek, istaknuvši kako je za momčad zaslužan trener, dok će se u upravi baviti tehničkim stvarima, kao i samom prezentacijom kluba. 

Poseban će fokus staviti na rad s mlađim generacijama, čime žele osigurati bazen s budućim domaćim igračima, što bi za tako malo selo poput Torčeca bila velika i značajna stvar.

Dodajmo kako osvježenje u klubu dolazi u vrijeme kada klub slavi 75. godišnjicu od osnutka. Iako se ne radi o okrugloj godišnjici, ovako veliki rođendan iz kluba planiraju prigodno i proslaviti. – Bit će sigurno nekakvo događanje u selu u koje ćemo uključiti i sva ostala društva. Još je rano i moramo se dogovoriti, no nekakva tekma definitivno bude – zaključila je Rumek

FOTO: Krešo Puklavec, Arhiva PL

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

KORISNE INFORMACIJE

HŽPP: U ovim slučajevima putnici imaju pravo na povrat novca

Sadržajno prijepodne u Đurđevcu

FOTO/VIDEO Podravska Sahara dobila nove stanare, topovi zapucali u pozdrav proljeću

FINI PLODOVI PROLJEĆA

Ovo je proljetno voće nevjerojatan prirodni lijek: Koristi se čak i protiv povišenog krvnog tlaka

PROTIV 34-GODIŠNJAKA PODNESENA KAZNENA PRIJAVA

Podravec lažno prijavio pucnjavu. Mogao bi u zatvor

u ludbregu se na desetak lokacija gradi stotinjak stanova

Stanovi jeftiniji nego u Koprivnici, kupuju ih mladi domaći ljudi

prometna nesreća u rasinji

VIDEO: Vozač Fiat Punta s 3,18 promila sletio u kanal


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati