Analiza DNK otkrit će je li pronađeno tijelo u Dravi ono nestalog Matije

Još uvijek nije utvrđen identitet muške osobe čije je mrtvo tijelo u stanju raspadanja pronađeno prošle subote u rijeci Dravi kod Botova. Podsjetimo, u poslijepodnevnim satima na desnoj obali Drave pronađen je leš u poodmaklom stanju raspadanja tako da je bilo moguće utvrditi tek samo spol pronađene osobe i kako se radi o muškarcu.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Kako u PU koprivničko-križevačkoj nema otvorenih slučajeva nestanka ili potrage za muškom osobom, identitet su pokušali utvrditi pomoću kolega iz susjedne, PU varaždinske. Naime, tamo je još uvijek otvorena istraga i traje potraga za 25-godišnjim Matijom Horvatom iz Sesveta Ludbreških, mjesta u općini Sveti Đurđ nedaleko od Ludbrega, čiji je nestanak jedini otvoreni slučaj potrage na Dravi uzvodno od Botova. Matija Horvat udaljio se od kuće u petak, 4. lipnja prošle godine, dakle gotovo prije godinu dana, a u trenutku nestanka imao je na sebi bijelu majicu s crnim crticama, plave traperice i crne kožne tenisice.

Zbog pronalaska mrtvog tijela, na rijeku Dravu pozvani su kriminalisti iz PU varaždinske kod kojih je i prijavljen nestanak mladića iz Sesveta Ludbreških. Kako je tijelo bilo u vrlo raspadnutom stanju, nije bilo moguće sa sigurnošću potvrditi radi li se o tom upravo o njemu, za kojim se traga gotovo godinu dana. Iako prema pronađenim tragovima postoje određene indicije policijskih istražitelja da je riječ Mateju Horvatu, to nije bilo moguće potvrditi, već su s tijela izuzeti genetski tragovi za usporedbu s DNK tragovima Matijine majke. Tako će odgovor na pitanje je li u rijeci Dravi pronađen Matija Horvat još malo pričekati sve dok ne stignu nalazi DNK analize.

Matija Horvat

Kako smo izvještavali prije godinu dana, automobil Matije Horvata, crveni fiat punto varaždinskih oznaka, pronađen je kod jednog od prilaznih mostova preko kanala Hidroelektrane Dubrava u obližnjoj Dubovici u večernjim satima istog dana kada je nestao. U potragu za Matijom tada su ‘dignuti’ pripadnici tri dobrovoljna vatrogasna društva, Sveti Đurđ, Mali i Veliki Bukovec. Kako pretraga tijekom večeri i subote ujutro nije urodila plodom, u pomoć su pozvani pripadnici HGSS-ove Stanice Varaždin, a u pomoć su stigli i koprivnički spasitelji. Iznad hidroakumulacijskog jezera i kanala HGSS-ovci su dignuli dron i njime pretraživali, no unatoč svim mogućim naporima, potraga još uvijek nije dala rezultat.

FOTO Podravski list

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI