Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Problema ima i sa štakorima

Andjela: Samo čekam kada će se kuća srušiti na moje dvorište

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Andjela Jambreuš, stanovnica Zagorske ulice, živi odmah pokraj derutne kuće kojoj prijeti urušavanje. O navedenoj smo kući pisali već ranije, a ovaj put nas je Andjela pozvala da sami dođemo vidjeti u kakvom je kuća stanju te pokazati kako joj zdanje stvara probleme u njezinom dvorištu. 

– Moramo se na sve moguće načine boriti, sto puta smo zvali i u Grad, ali i vlasnike da nešto učine jer ja sama ne mogu. No, i dalje od toga ništa – govori nam Andjela, koja se boji da joj se kuća ne sruši na dvorište.

Osim što narušava vizuru grada, s obzirom na to da je kuća vidljiva sa Zagrebačke ulice, jedne od najprometnijih ulica u gradu, problem stvara i zapušten okoliš oko kuće. Trava je zarasla, a kako smo pisali i ranije, cijelo susjedstvo ima problem sa štakorima, a viđene su i lisice koje u njoj pronalaze sklonište. No, u najnepovoljnijem je položaju upravo Andjela, koja ne može izbjeći neželjene prizore iz vlastitog dvorišta.

– Ne mogu si ni ogradu očistiti, a tuđu parcelu ne smijem ni neću dirati. Tu živim već pet godina i jedino mi ta kuća stvara problem. Čekam samo da se uruši sama od sebe – pojašnjava Andjela, koja je na svojoj strani uredila improviziranu zaštitu od životinja.

– Na toj strani imam drva, a sa strane stavljam pepeo da mi životinje ne ulaze u dvorište jer si u njoj nalaze sklonište – navodi Andjela, koja dijelove cigle i crjepova pronalazi na svojoj čestici.

Kako smo ranije pisali, stanari stalno upozoravaju i zovu komunalnog redara da bi se kuća jednom godišnje počistila. Problem s nekretninom je i vlasništvo. Suvlasnika je više i većina živi izvan Hrvatske.

– Stalno upozoravamo komunalnog redara na zapušteno imanje, a naše prijave dovele su do toga da se eventualno jedanput godišnje pokosi trava – rekli su nam još otprije drugi stanovnici Zagorske, a tada smo popričali i s jednim od suvlasnika, koji nam je rekao da bi to zdanje prodao, no ne može zbog svojih teta i stričeva jer mu ne žele prepustiti svoj vlasnički udio.

– Udio u zapuštenom imanju naslijedio sam od majke i to mi stvara velik problem. Dosad sam zbog zapuštenog imanja dobio 18.000 kuna kazne, a mene nitko od stričeva i teta nije pitao mogu li sam podmiriti te kazne – požalio nam se tada naš sugovornik, kojemu su ruke, izgleda, po tom pitanju i dalje vezane.

Iz gradske su nam uprave rekli kako navedeno zemljište uređuju po trećoj osobi na trošak vlasnika već nekoliko godina, pritom najavivši daljnje korake:

– U narednom periodu obavit će se vizualni pregled trenutnog stanja stambenog objekta, a sve nakon što se i ove godine obavi uređenje nekretnine (košnja visoke trave i korova). Nakon toga procijenit će se stanje objekta te poduzeti daljnje radnje u skladu s ovlastima komunalnog redarstva – poručuju iz Grada.

FOTO: Krešo Puklavec

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

DRSKA KRAĐA USRED BIJELOG DANA

VIDEO Bračni par Vrbanić jedna obična šetnja koštala je nekoliko tisuća eura

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad dvojicom lopova

Priključili se plastičnim crijevom na cjevovod i krali plinski kondenzat

OMILJENO MJESTO OVOG UMIROVLJENIKA SU GORICE U KOZAREVCU

VIDEO Franjo (83): “Orežem dva reda loze pa na gemišt, a ženi složim bambus!”

RADOVI U KLOŠTRU PODRAVSKOM IDU JAKO DOBRO

Plan je da tržnica proradi kroz godinu dana

JESTE LI ZNALI?

Stavite ovaj začin na krpelja i sam će pobjeći

rezultati poslovanja za 2023. godinu

Podravka ostvarila rekordnu dobit. Martina Dalić: Plaće radnika u tri su godine rasle za 52 posto

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati