Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
ENGLESKI BEZ GRANICA

Anja vrhunski barata engleskim, na svjetskom finalu u Rimu osvojila broncu

Koprivničanka Anja Horvat upisala se na ljestvicu najboljih poznavatelja engleskog jezika na svjetskom finalu Hippo Olimpijade Engleski bez granica u Rimu. Učenica 8.e razreda koprivničke Osnovne škole Braće Radić, osvojila je treće mjesto u iznimnoj jakoj konkurenciji od 223 učenika. Natjecanje se održavalo prošlog tjedna u mjestu Pomeziji pokraj Rima, gdje je boravila u pratnji mentorice Ana Jelić, učiteljice engleskog jezika.

Da je Anjin plasman itekako velik uspjeh pokazuju i brojke koje govore da se u izlučni krug natjecanja uključilo 83.295 natjecatelja, dok je u daljnji krug, kontinentalna finala prošlo 9.889 natjecatelja. U samom finalu sudjelovalo je kao što je ranije navedeno, 223 učenika, od čega 15 njih iz Hrvatske.

Anja je u finalnom natjecanju osvojila maksimalan broj bodova iz provjere vještine čitanja s razumijevanjem i govorenja te vrlo visoki broj bodova iz gramatike i provjere slušanja s razumijevanjem.

Osim natjecanja, bilo je vremena za istraživanje Rima te su ona i mentorica posjetile sve važne znamenitosti poput Španjolskih stuba, Fontane di Trevi, trgove Barberini, Piazza del Popolo i Navona, Panteon, Koloseum, Vatikan i druge kulturno-povijesne znamenitosti.

Kao i svi drugi učenici i mentori, Anja je na ovom velikom svjetskom natjecanju stekla nova poznanstva i prijateljstva.

Čestitke na ovom velikom uspjehu, uputila je, ispred Hrvatskog Veleposlanstva u Rimu i gospođa Tamara Perišić, diplomatska savjetnica, koja je svojom nazočnošću na svečanom proglašenju pobjednika uveličala ovaj događaj i dala podršku djeci i mentorima.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ovaj čovjek velikog srca jedan je od rekordera po broju dobrovoljnih davanja krvi

FOTO Ivan (64): Koljena su mi se potrošila od puno seksa!

GARDENOLO SPIDER

FOTO Najveća pitomačka kompanija osnovala tvrtku – kćer

NAJDUGOVJEČNIJE NATJECANJE U HRVATSKOJ

FOTO Tiki i Fajt kraljevi Šoderice, Česi i Ketiš upecali štuku od 83 centimetra

s 25 na 10 eura, nije loše

FOTO Rešo na popustu za ratnog veterana

PREDSTAVLJA OPASNOST

Državni inspektorat ima obavijest za roditelje čija djeca imaju ovu igračku

USKORO JOŠ JEDNA, ALI OVAJ PUT RETRO REKLAMA

VIDEO Što to dva mladića upravo oslikavaju na Podravkinim silosima?

Upišite pojam koji želite pretraživati