Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Aplikacijom do veće energetske učinkovitosti

U Koprivnici se provodi projekt Green AURA, financiranom u sklopu ‘Interreg V-A programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020.’, putem kojega bi naš grad trebao postati još jače energetski učinkovit. Kako bi građani bili bolje upoznati s tim, postavljene su table s uputama i interaktivni 3D AR sadržaj koji se pokreće pomoću ‘Equinox XR’ aplikacije i kojim je ispričana cjelovita priča o energetskoj učinkovitosti na način pristupačan svim dobnim skupinama.

– Vjerujemo da će ova aplikacija biti zanimljiv alat kojim će, ne samo djeca nego i stariji, kroz šetnju gradom dobiti više informacija o tome kako svatko od nas može doprinijeti održivom razvoju i smanjenju potrošnje energije kao i svih ostalih energenata – istaknuo je na predstavljaju projekta ispred Gradske tržnice Ivan Šimić, ravnatelj Regionalne energetske agencije Sjever. Vrijednost cjelokupnog projekta je 840.000 kuna, a same aplikacije 220.000 kuna s PDV-om.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

teška prometna na podravskoj magistrali

FOTO/VIDEO Sudarili se Mercedes i moped, vozača hitna prevezla u bolnicu

Tragedija u prekodravlju

UPRAVO U požaru kuće poginuo muškarac, policija obavlja očevid

đurđevački limitator

Kamioni šodra budu nas saranili


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati