Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
POTREFILI SE OKO DATUMA

Atletičari i vatrogasci za isti dan rezervirali Zrinski trg, otkazan koprivnički polumaraton

Iz Atletskog kluba Koprivnica jutros je stigla informacija o otkazivanju petog koprivničkog polumaratona koji je bio zakazan za 19. svibnja. Kako je pojasnila Sonja Rušak, predsjednica koprivničkih atletičara, ispalo je da se u istom vikendu njihova utrka koja je trebala biti održana u nedjelju poklapa s manifestacijom u organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Koprivnica.

– Na žalost, vatrogasna manifestacija je prevladala, a mi ne možemo biti neozbiljni i mijenjati datume, pa smo utrku otkazali – veli Rušak te pojašnjava kako se godišnji raspored utrka radi početkom godine, u siječnju i kasnije ih je nemoguće pomicati jer su u nadolazećim vikendima dani popunjeni.

– Ishodili smo od državnih, županijskih i gradskih službi dozvole za zatvaranje cesta, o svemu smo vodili brigu, da je zatvorena Zagrebačka ulica da se ide Čakovečkom, čak smo angažirali ljude da po crkvama provjere datume održavanja prvih pričesti i firmi, do te mjere vodimo računa. Zamalo smo završili s organizacijom, krenuli naručivati majice, medalje, sva sreća da smo odustali na vrijeme. Čekali smo do zadnjeg, dok nismo dobili službeno od vatrogasaca da oni ne pomiču svoj datum. Rečeno je da im treba bina i da je nemoguće da se istovremeno održavaju dvije stvari na trgu i u parku – govori razočarana Rušak koja zbog cjelokupne situacije nije danas sa sigurnošću mogla potvrditi da će se njen klub na godinu primiti organizacije novog izdanja koprivničkog polumaratona. Svi koji su uplatili startnine, a takvih je za sada 60-ak dobit će povrat novca na račune s kojih su izvršili uplate, dodala je na kraju Rušak.

Nikola Sočev, predsjednik DVD-a Koprivnica pak pojašnjava da su oni prije godinu i pol dana dogovorili s Gradom Koprivnicom datum proslave i od tada traju pripreme za proslavu 150 godina DVD-a.

– Ne znam kaj se njima dogodilo, ali mi u nedjelju imamo državno natjecanje puhačkih vatrogasnih orkestara pa se jednostavno ne bi moglo posložiti da budemo jedni i drugi na istom mjestu i da moramo koristiti razglas i binu. Pokušali smo naći drugu lokaciju, no sve jedno veže drugo i tu im nismo mogli izaći u susret – objašnjava Sočev. Prema njegovim navodima, utrka je trebala biti u subotu.

– U subotu smo za podmladak i mladež dobili lokaciju u gradskom parku. Nadali smo se da bi njihova utrka bila u subotu, ali su pomaknuli za nedjelju i nastao je mali nesporazum. Oni ne mogu pomaknuti za dan, ali ne možemo ni mi. Već godinu i pol dana znamo kad će biti proslava 150 godine postojanja. Imamo datume, u nedjelju na natjecanju nastupa od 15 do 20 orkestara, bit će masa ljudi. Još da je i njihova masa tu, a jednim i drugima je Podravka sponzor koja će pripremati hranu, to bi bilo previše. Nema zle krvi, nije istina da smo se okrenuli jedni protiv drugih. Vatrogasci će i ubuduće pomagati oko osiguranja utrke – najavljuje Sočev.

Na trodnevnu proslavu u Koprivnicu tog vikenda u svibnju stižu gosti iz cijele Hrvatske, a glavni pokrovitelj proslave je predsjednik Zoran Milanović. Bit će tu raznih događanja. Petak je rezerviran za promociju knjige, dodjele priznanja i koncert Vatrogasci svome gradu. Za subotu prijepodne planirana je izložba vatrogasnog ordenja, vježba podmlatka u gradskom parku, dok će popodne biti svečana sjednica u Domoljubu. Nedjelja je, kao što smo već naveli, rezervirana za veliku smotru vatrogasnih puhačkih orkestara na Zrinskom trgu.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

JEZIV SLUČAJ NASILJA U OBITELJI

Nezaposleni nasilnik (23) iz okolice Križevaca vukao baku za uši jer mu ne da novac

investicija vrijedna 67 tisuća eura

FOTO Kozarevac dobiva novi kružni tok u središtu naselja

UMIROVLJENI BRANITELJ NAJVEĆI JE PROIZVOĐAČ TREŠANJA U KRIŽEVAČKOM KRAJU

VIDEO Dragutin ima čak tisuću stabala trešanja. Mraz mu je ove godine uništio dvije trećine prinosa

ISPRAVLJENA NELOGLIČNOST ZA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

FOTO Stjepan: “Zahvaljujući Podravskom, izmijestili su znakove s nogostupa”

OPĆINA FERDINANDOVAC PROSLAVILA DAN OPĆINE

FOTO/VIDEO Maletić: Više od 30 mladih obitelji zadržali smo u Ferdinandovcu, a otvorili smo i novu odgojnu skupinu u vrtiću

LOŠE PROLJETNE IGRE ZNAČAJNO UTJECALE NA PREMIJE OD TV PRAVA

Slaven u drugom dijelu sezone ostao bez gotovo 200 tisuća eura


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati