Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Autom susjeda odvezao u smrt, osuđen na četiri i pol godine zatvora

Bilo je točno 20.35 sati tog kobnog petka, 23. lipnja 2018. godine, kada je snažni udarac trgnuo stanovnike Zagorske ulice u Križevcima i zauvijek nepovratno promijenio sudbine dvije obitelji. U teškoj prometnoj nesreći poginuo je mladi Križevčanin Karlo Ivan Kiš (23).

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Ovih je dana, četiri godine od te strašne tragedije, vozač odgovoran za nesreću, žrtvin prijatelj i susjed Dražen Paček (38) nepravomoćnom presudom Županijskog suda u Bjelovaru proglašen krivim i osuđen na četiri i pol godine zatvora. Vožnja svim kategorijama zabranjena mu je na tri godine, a dužan je ocu Karla Ivana i maloljetnoj kćeri kao oštećenima nadoknaditi troškove kaznenog postupka. Automobil kojim je skrivio nesreću, a koji mu je privremeno oduzet za vrijeme očevida, nakon pravomoćnosti presude će mu se vratiti.

Naletjeli na lokvu vode

Kobne je večeri Dražen Paček upravljao osobnim automobilom volkswagen polo u kojem se kao suvozač vozio Karlo Ivan Kiš. Bio je pod utjecajem alkohola od najmanje 1,96 promila zbog čega su mu vozačke sposobnosti bile uvelike smanjene, a vozio je brzinom od 83 kilometra na sat, premda je na tom mjestu ona bila ograničena na 40 km/h. Premda je prošao pored znaka, Dražen nije smanjio brzinu i prelaskom preko lokve vode došlo je do destabilizacije vozila koje se zanijelo i prešlo na lijevu stranu i preko ruba kolnika. Automobil je udario u ugao kuće na broju 46, nakon čega se prevrnuo na krov i zaustavio na kolnom ulazu na kućnom broju 85. Karlo Ivan Kiš od posljedica teških ozljeda lubanje poginuo je na mjestu, a vozač je također zadobio teške i vrlo opasne ozljede. Očevidaca nesreće nije bilo, a mještani Zagorske ulice prstom su upirali i u lokvu vode kao jedan od glavnih uzroka nesreće. Nisu naime znali da je Dražen bio jako pijan kada je u smrt odveo prijatelja, niti da je vozio brzinom dvostruko većom od dozvoljene.

Ostavio malo dijete

Karlo Ivan iza sebe je ostavio dijete koje je tada imalo tek jednu godinu, majku Đurđicu, oca Stjepana, brata i još tri sestre. Njegova majka s kojom smo pričali nakon nesreće 2018. godine rekla nam je kako je Karlo došao na godišnji odmor, jer je radio u Slovačkoj.

– Otišao je s prijateljem, susjedom, na 20-ak minuta podružiti se i sad ga nema – kazala nam je tada Karlova majka Đurđica.

Ona je bila sigurna kako Karlo Ivan nije vozio automobil. Tada, naime, još nije bilo posve sigurno tko je bio za upravljačem volkswagen pola. Unesrećeni u ovoj tragediji u automobilu su bili ‘razbacani’ i nitko nije mogao sa sigurnošću reći tko je bio za upravljačem. Zbog toga je automobil bio oduzet, a policijski su forenzičari tek nakon analize uzoraka tkanine potvrdili kako je automobilom upravljao Dražen Paček. Iako su mještani isticali na problem oborinskih voda na tom dijelu Zagorske ulice, zaključio je sud, nesreća se ne bi dogodila da vozač nije bio pijan i da se pridržavao ograničenja brzine.

FOTO Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

INTRIGANTNA PRIČA

Krađa novca i dokumenata iz nogometnog kluba je čista slučajnost ili pak pomno planirana pljačka

Obavijest za potrošače

U hrvatskom začinu otkriveni komadići plastike. Povlači se s tržišta

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Kaj bi se čovek dal da se v tem Šemovcu bar jemput potrefi zeleno

Pred više od tisuću članova i simpatizera obilježena 34. obljetnica osnutka HDZ-a u Varaždinskoj županiji

Plenković: Franjo Tuđman stvorio je najvažniju, najveću, najutjecajniju i najodgovorniju političku stranku u političkoj povijesti Hrvatske

VELIKA PROMJENA ZA MNOGE

HZMO ima važnu obavijest za brojne građane

SVI ĆE DOBITI POVRAT NOVCA

Plodine mole sve kupce ovog prehrambenog proizvoda da ga prestanu konzumirati: “Vratite ga u najbliži prodajni centar”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati