Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
PROSLAVLJEN DAN GRADA LUDBREGA

Bilić: Vjerujem u širinu ovog grada jer sam i sam primjer širokogrudnosti Ludbrežana

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća i dodjelom javnih priznanja u obnovljenoj multimedijalnoj dvorani kina u sklopu učilišta Dragutin Novak obilježen je Dan grada Ludbrega. Prisutnima su se obratili Zvonko Jagić, predsjednik Gradskog vijeća i Dubravko Bilić, gradonačelnik grada Ludbrega. On se osvrnuo na najvažnije događaje u svijetu, ali i Ludbregu, te upozorio da moramo ostati skromni jer unatoč našoj naivnosti koja nam govori da do toga neće doći, zlokobna ptica rata opet leti Europom.

No, unatoč izazovnim vremenima, u Ludbregu se provode i provodit će se iznimno važni projekti, a jedan takav i fizički će započeti u utorak kada dolaze radni strojevi na lokaciju starog mlina gdje se provodi projekt LORI i izgradnja STEAM centra.

Isto tako, osvrnuo se na provođenje projekta ITU Mehanizma gdje se planira turistički razvoj kraja, ali i velili projekt integriranog prijevoza u ludbreškoj regiji. No , kao i nužnost boljeg uključivanje države u ovakve projekt koji su vitalni za sam opstanak ovog i sličnih krajeva u Hrvatskoj.

Također, najavljeno je i proširenje gradskog vrtića, obnovu škole i još mnogo toga. Također, podsjetio je na nužnost promjene, tolerancije i prihvaćanja različitosti.

– Teško je gledati na život koji nije u skladu s našim očekivanjima i razumijevanjima, ali moramo prihvatiti promjene. Pred nekoliko smo godina prihvatili veliku investiciju iz Indije, ali dogodilo nam se što se događa svima u okruženju, a to je nedostatak radne snage, zato u Ludbregu viđamo sve više ljudi koji su drugačiji od nas, ali koji su isti kao i mi. Vjerujem u širinu ovog grada jer sam i sam primjer širokogrudnosti Ludbrežana i Ludbrežanki. Uskoro će biti 10 godina kako su me birali – poručio je gradonačelnik Bilić te istovremeno  zahvalio svojoj obitelji, političkim partnerima i zaposlenicima Grada. 

Gradonačelnik Dubravko Bilić deset je godina na toj poziciji

– Onima koji su me razočarali i povrijedili neću zahvaliti, ali sam s godinama naučio da su razočaranje i ljudska zloba sastavni dio ljudskog života, a isto tako se ispričavam svima koji su se osjetili povrijeđeni mojim odlukama – poručio je Dubravko Bilić. Uz govor, izveden je i prigodni program te su dodijeljena priznanja najzaslužnijim pojedincima i kolektivima koji su svojim djelovanjem unaprijedili društveni, politički i gospodarski, kulturni i sportski  život grada Ludbrega. Tako je počasnim građaninom proglašen monsinjor Josip Đurkan, dugogodišnji ludbreški župnik i upravitelj svetišta Predragocjene Krvi Kristove.

– Monsinjor Josip Đurkan je, ne samo ludbreškoj župi, svetištu i prošteništu, već gradu Ludbregu u širem smislu, posvetio 37 aktivnih godina svoga života i rada. Otišavši iz naše sredine ostavio nam je neprocjenjivu duhovnu i materijalnu baštinu i utro put daljnjoj afirmaciji Ludbrega – stoji u obrazloženju ove odluke.

Monsinjor Đurkan proglašen je počasnim građaninom

Nagrada za životno djelo pripala je Ivanu  Lončariću iz Vinograda Ludbreških. Radi se o istaknutom javnom djelatniku koji je svojim zalaganjem i raznim funkcijama, a između ostalog i onom ludbreškog gradonačelnika, izrazito doprinio razvoju svoje zajednice. Pokrenuo je mnoge važne projekte, od komunalnog uređenja Vinograda Ludbreških, plinofikacija. Uz angažman na brojnim drugim funkcijama, sve odreda u javnoj službi, mnogo je doprinio razvoju Ludbrega. Plakete Grada Ludbrega dodijeljene su DVD-u Hrastovsko i RK-u Ludbreg. Zahvalnice grada Ludbrega dodijeljene su Jadranki Draganić, Ivani Kapusta, Mariju Lohajneru i Tereziji Šercer. Također, nagrađeni su i najbolji učenici, i to Darija Rusak iz OŠ Ludbreg i Marija Kokolek iz Srednje škole Ludbreg

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

NESRETNI DOGAĐAJ U GLOGOVCU

Tragedija u Podravini: Žena pala s bicikla i preminula

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Štagalj i štala izgorjeli do temelja. Očevid u tijeku

VREMENSKA PROGNOZA

DHMZ izdao posebno upozorenje: “Nakon ljeta u proljeću, sutra stiže pravi obrat…”

totalna dominacija

“Kanta” se vraća kući! Podravka mjesec dana prije kraja sezone potvrdila naslov prvakinja

dječji doplatak

HZMO upravo objavio dobru vijest za više od 80 tisuća građana

završio radni posjet predsjednika Milanovića Podravini

“Plaće u Podravki su visoke i zbog Belupa koji je imao veliki rast prihoda u Rusiji”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati