Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Bilo je teško ponovno učiti hodati, ali nije gubila vjeru

Adriana Turudić (39) iz Koprivnice prije godinu i sedam mjeseci imala je moždani udar. Tog nesretnog dana njoj i njenoj obitelji srušio se cijeli svijet, ali Adriana je pokazala veliku volju, želju i htijenje da se oporavi. Liječnici su otkrili, priča nam ona, da su moždani udar zapravo uzrokovali zdravstveni problem sa srcem.

– Zbog problema sa srcem koje nisam osjećala napravio su tromb i na kraju je sve to „udarilo“ na mozak i uzrokovalo moždani udar. Većina mladih ne osjeća znakove srčanih problema, a tako je bilo i kod mene. Imala sam povremene mučnine i to pretežno u ljetnim mjesecima i mislila sam da je to zbog sparina – kaže Adriana Turudić.

Nakon moždanog udara liječnici su, dodaje ona, učinili sve kako bi posljedice bile što blaže pa i njen oporavak ide prema planu.

– Bilo je teško ponovno učiti hodati, micati ruku, ali nisam gubila vjeru da ću se oporaviti. I govor mi je stradao, ali sam se uz pomoć svojih najbližih uspjela dosta brzo vratiti u normalu – kaže Adriana Turudić.

Najbolja terapija su, ističe Adriana, duge šetnje te se nada da će se uskoro nakon godinu i sedam mjeseci vratiti radnim obvezama. – Srčane probleme sad rješavam odgovarajućom terapijom lijekova i nadam se da je najgore razdoblje iza mene. Uz pomoć obitelji, pokazala sam karakternu snagu i to mi je znatno pomoglo u oporavku – zaključila je Adriana Turudić.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI