Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Ukinuta oslobađajuća presuda

Bivšu ravnateljicu Podravskog sunca i voditeljicu računovodstva opet čeka suđenje

Kako doznajemo, Županijski sud u Slavonskom Brodu usvojio je žalbu Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici i ukinuo prvostupanjsku presudu Općinskog suda u Koprivnici kojom su okrivljene 53-godišnjakinja i 62-godišnjakinja oslobođene optužbe da su počinile kaznena djela povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Optužnicom se okrivljenu 62-godišnjakinju tereti da kao ravnateljica ustanove iz Koprivnice nije vodila poslovne knjige koje je po zakonu bila obvezna voditi te ih je vodila tako da je otežana preglednost poslovanja i imovinskog stanja. Okrivljenu 53-godišnjakinju se tereti da je kao voditeljica računovodstva ustanove izradila više neistinitih otkupnih blokova o kupnji robe od fizičkih osoba kojima je pravdala utrošak novca udruge za koji nije postojala odgovarajuća dokumentacija. 

Županijski sud u Slavonskom Brodu je prihvatio argumente iz žalbe državnog odvjetništva, ukinuo oslobađajuću presudu i vratio predmet na ponovno suđenje jer je Općinski sud u Koprivnici potpuno neosnovano i pogrešno zaključio da okrivljenice nisu počinile kaznena djela iz optužnice.

FOTO: arhiva PL

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI