Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Bizarno iz Podravine: Nakon 9 godina uništili ciglu kojom je Romkinja gađala policajca

Još jednu nevjerojatnu priču ispisalo je naše pravosuđe. Punih devet godina trebalo je našem sustavu da cigla kojom je 2013. godine, dakle prije devet godina, gađan, srećom ne i pogođen ludbreški policajac u Svetom Đurđu, bude službeno oduzeta i naređena da se uništi kao sredstvo počinjenog kaznenog djela. Da stvar bude zanimljivija, okrivljena žena proglašena je krivom i osuđena, a presuda je postala pravomoćnom 2015. godine, dakle prije sedam godina.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Krenimo ispočetka kronološkim slijedom događaja. Dvojica ludbreških policajaca 17. kolovoza 2013. godine oko 17 sati došla su u romsko naselje u Svetom Đurđu kod Ludbrega kako bi obavili obavijesni razgovor s jednim Romom vezano uz dojavu da ga je prethodnog dana napao drugi Rom. No, s ciglom u rukama dočekala ih je Romkinja, inače iz Drnja pored Koprivnice. Zamahnula je ciglom kako bi ih pogodila i bacila je u smjeru jednog policajca, no srećom ga je promašila.

Uhićena je zbog napada na službenu osobu i 15. srpnja 2015. godine proglašena krivom za to kazneno djelo te osuđena na sedam mjeseci uvjetnog zatvora. Nesporno je bilo je li okrivljena podigla ciglu i bacila je, no sud je tijekom suđenja utvrđivao je li ona bacila ciglu na policajca s ciljem da ga napadne i ozlijedi, ili na svog supruga koji je bio kraj policajca, a s kojim se svađala. Policajac je rekao na sudu kako je cigla proletjela pored njegove glave, da se izmaknuo i da ga je za malo pogodila i da ga je ta žena ponovno htjela pogoditi ciglom, no da ju je u tome spriječio njezin suprug.

Na kraju ju je suprug pred policajcima i ošamario tako da je kamen bacila i pogodila drugog Roma zbog kojeg je policija došla u naselje. Presuda protiv nje postala je pravomoćnom 2015. godine, a cigla kojom je počinjeno kazneno djelo bila je arhivirana sve do sada, sedam godina od pravomoćnosti presude i devet godina od napada na policajce kada je oduzeta i pohranjena kao dokaz u kaznenom postupku. Naime, tek su se sada na temelju dopisa Policijske postaje Ludbreg što činiti s tom ciglom, varaždinski tužitelji obratili Općinskom sudu koji je rješenjem naredio kako se u kaznenom postupku privremeno oduzeta cigla trajno oduzima nasilnoj Romkinji te da se mora uništiti. Uništenje sporne cigle povjereno je Policijskoj postaji Ludbreg. Zaista bismo voljeli svjedočiti službenom uništavanju cigle, no nismo pitali, ali to nam sigurno nitko ne bi dopustio.

FOTO Ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

lokomotiva pala u vječitom derbiju

Bravo! Šampanjac se može staviti na hlađenje, pehar se nakon dvije godine vraća u Koprivnicu

Al' se danas dobro jelo baš

FOTO Bregovska pita uoči današnje manifestacije čuvala se pod tri ključa

NOVI PODACI O BDP-U PO STANOVNIKU OTKRILI BOLNU ISTINU

Hrvatska se razvija duplo brže od naše županije. Gdje smo zapeli?

U TEŠKOJ PROMETNOJ NESREĆI OZLIJEĐENE DVIJE OSOBE

FOTO/VIDEO: Mladi vozač kombija izazvao težak frontalni sudar Audija i Škode

DINO, MARIO I GORdan OTKRILI SU NAM DETALJE

VIDEO Na zgradi HEP-a sutra će osvanuti impresivan grafit

DOJAVA O POŽARU U TRGOVAČKOM CENTRU

UPRAVO Panika u Eurospinu

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati