Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
godinama su bile u klubu

Blizanke i Lea Franušić odlaze iz Podravke, Obrvan ih ne vidi u pohodu na Ligu prvakinja

Rukometašice Podravke na dobrom su putu da se nakon pet godina okite dvostrukom krunom. Prvenstvo su već uzele u svoje ruke, a o kupu, gdje su također favoritkinje, odlučivat će se sredinom svibnja u Poreču. U međuvremenu se slažu kockice za sljedeću sezonu, u kojoj koprivnički klub želi biti još jači, a sukladno tome i kompetitivniji u europskim okvirima. Trener Ivica Obrvan u aktualnoj je sezoni dokazao da zna što radi, podigao je klub na višu razinu, no jasno je da se želi okušati i u elitnom ženskom rukometnom natjecanju, odnosno Ligi prvakinja.

To je, ipak, neka druga priča, a ako Podravka u njoj želi održavati korak s ostalima, jačanje kadra je itekako potrebno. Pritom se zna da novca za skupe zvijezde nema, no ima i Hrvatska odličnih igračica, a cilj je one ponajbolje okupiti oko Podravke. Dio njih već je ovdje, dio njih dogovoren je prije nekoliko mjeseci, a Mateji Pletikosić, Klari Birtić i Miji Brkić početkom iduće sezone pridružit će se i Kristina Prkačin, najbolja igračica Lokomotive. U novoj sezoni trebala bi predstavljati ozbiljno pojačanje, a njezin dolazak znak je da se slaže respektabilna ekipa, no ne samo to.

Njezin dolazak jasan je znak da će biti i odlazaka iz kluba, jer vanjske pozicije sada su prebukirane. Od četiri dogovorena pojačanja, tri se odnose na vanjske pozicije – Pletikosić, Birtić i Prkačin, dok je Brkić kružna igračica. Kad znamo da na tim vanjskim pozicijama trenutno imamo sestre Kalaus i Pandža, Leu Franušić, Hanu Vuljak, Tereziju Ćurić, mladu Taru Đelekovčan te Tinu Barišić i Emu Guskić koje se oporavljaju od ozljeda, tada je jasno da netko od njih mora napustiti klub. Njihova imena već se znaju.

Naime, od iduće sezone dres Podravke neće nositi Larissa Kalaus i sestra joj Dora te Lea Franušić. Sve tri godinama su u Koprivnici, no sezona iza njih nije bajna, odnosno u stožeru nisu zadovoljni s onime što su ove igračice pokazivale proteklih mjeseci. Unatoč tome, Larissi Kalaus bili su voljni produžiti ugovor, što ova nije prihvatila, dok s Dorom i Leom nisu ni pregovarali. Službeno, njihove nove sredine još nisu poznate, no neslužbeno se zna da sestre Kalaus pikiraju inozemstvo i navodno imaju ponude iz više zemalja. Lea Franušić bi, pak, mogla ostati u Hrvatskoj, jer interes postoji iz Lokomotive, no vidjet ćemo kako će se ta priča rasplesti. Sve u svemu, iduće sezone trebali bismo gledati obnovljenu i još jaču Podravku.

FOTO: Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

INTERESA ZA KUPNJU ČRNE GORE NEMA

Hrvatske šume smanjile cijenu, ali uzalud. Kultni restoran ponovno ide u zakup

ĐURĐEVAČKI VIJEĆNICI ODLUČILI

Plaće djelatnicima gradske uprave idu gore, onima s visokom stručnom spremom i za 20 posto

VAŽNA OBAVIJEST TRGOVAČKOG LANCA

Konzum iz prodaje povlači suhomesnati proizvod poznate kompanije. Svim će kupcima biti vraćen novac

Nema napretka u pregovorima oko povećanja plaća, i sindikat i osnivač čvrsti u stavovima

Mirenje propalo, odluka o štrajku u križevačkom vrtiću odgođena za petak

DRUŽENJEM U ŠTAGLJU TRI IGRAČICE OPROSTILE SE OD PODRAVKE

Larissa Kalaus odlazi u Mađarsku, Lea Franušić u jaku rumunjsku ligu

PALETA "TLAKAVACA" PALA S TERETNOG VOZILA

VIDEO Betonski opločnici rasuli se po državnoj cesti, policija regulira promet


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati