Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Bolnica će uskoro opet imati svog urologa !

Devetero umirovljenih liječnika prošlo je na nedavnom javno objavljenom natječaju koprivničke Opće bolnice, koja je tražila „novu“ radnu snagu u svojim odjelima. Kako doznajemo, radi se o iskusnim i poznatim liječnicima koji će i dalje koristiti blagodati mirovine, no radit će, kao što im zakon to dopušta, samo na pola radnog vremena.

Među njima su specijalist radiologije dr. Gojko Vulić, subspecijalist gastroenterologije dr. Ljubomir Morić, subspecijalistica kardiologije dr. Dragica Kramarić, specijalistice ginekologije dr. Katarina Plavec-Pavlek i dr. Smiljka Behin, specijalistica kliničke citologije dr. Marija Sačer, specijalistica infektologije dr. Vesnica Mađarić, specijalist neurologije dr. Roman Poje i dr. Walter Louis-Brlečić, specijalist fizikalne medicine.

– Imali smo natječaj i njih devetero se javilo. Radi se o iskusnim liječnicima koji će sigurno biti velik dobitak za koprivničku bolnicu i pacijente, za kvalitetu usluge te skraćenje listi čekanja – kazao je za Podravski ravnatelj bolnice dr. Mato Devčić i potvrdio kako će ti liječnici raditi samo na pola radnog vremena i spomenuo kako i svima koji odlaze u mirovinu daju mogućnost da nastave još dvije godine raditi samo na pola radnog vremena.

Pokušali smo saznati i kakvo je općenito stanje na odjelima i osjeti li se negdje manjak liječnika, no dr. Devčić navodi kako nijedan odjel nema takav problem.

– Kad bismo morali nešto istaknuti, onda je to možda radiologija, imamo petero djelatnika i manjak je kroničan. Imamo poslovni dogovor s jednom privatnom poliklinikom pa dio pokrivamo na taj način – kazao je ravnatelj, dodavši kako su kirurški i traumatološki odjeli dobro ekipirani. Doznajemo i kako je trenutno u koprivničkoj bolnici 65 specijalizanata, te broj raste godinama. S početkom godine opet je „uskrsnula“ stara boljka koprivničke bolnice – stalni liječnik na urologiji. S novom godinom, što je potvrdio i dr. Devčić, na drugo radno mjesto otišao je jedan od cjenjenijih liječnika dr. Stjepan Razum. Zasad ostaju tri vanjska urologa koji dolaze u Koprivnicu iz drugih bolnica, međutim, i to bi se trebalo brzo promijeniti.

-Mogu potvrditi kako će koprivnička bolnica od 1. ožujka opet imati svog urologa – kazao je ravnatelj, no tko će doći u Koprivnicu nismo uspjeli saznati.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI