Bregovci ogorčeni: Naš svojevrsni park pretvorili su u pravo ruglo 

Stanari Ulice Augusta Šenoe u Koprivničkim Bregima ogorčeni su zbog planova Općine vezanih uz uređenje pojasa uz kanal nedaleko od njihovih kuća. Godinama su, kažu stanovnici, sami uređivali taj pojas koji je bio i njihov svojevrsni park jer su uredili cvjetne otoke te su imali i drvorede čempresa. Nedavno je krenulo uređenje tog pojasa koje je izazvalo njihovo nezadovoljstvo.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Rečeno nam je da će se taj pojas pretvoriti u šetnicu, a sve je krenulo rušenjem stabala. Dodatno nas je razbjesnila činjenica da su porušene grane stabala ostavljene na tom pojasu. Sad je naš svojevrsni park pretvoren u pravo ruglo – kaže Radojka Nemec.

Stanovnici su sve donedavno sami kosili travu na tom pojasu, a ogorčeni planovima Općine prestali su ga uređivati pa je uz samu cestu i kanal niknulo visoko raslinje. I zbog toga, ističu oni, njihova je ulica postala pravo ruglo.

– Na tom pojasu nije obavljena nijedna košnja u ovoj sezoni pa smo dobili mjesto koje će uskoro postati leglo zmija. Čak smo čuli da Općina namjerava posaditi breze, a to je za nas neprihvatljivo jer one itekako smetaju alergičarima. Općina nije prihvatila nijednu našu pritužbu, a načelnik Mato Kuzminski, čiji smo bili i glasači, ne želi nas saslušati – kaže Radojka Nemec.

Svi stanovnici, ističe Dragutin Mikec, složni su u zahtjevu da se pojas treba redovito održavati, za što bi se, s obzirom na novostalu situaciju, trebala pobrinuti Općina.

– Ako već žele urediti šetnicu, onda neka vode brigu da se taj pojas redovito kosi. Sad ćemo još dobiti i zapušteni kanal – kaže Dragutin Mikec.

Mato Kuzminski, načelnik Općine Koprivnički Bregi, ističe kako se krenulo u rušenje starih čempresa jer ih je načeo zub vremena.

– Čempresi mogu stvoriti probleme plućnim bolesnicima, a netočni su navodi stanovnika da ćemo posaditi breze. Još nismo donijeli odluku što će se saditi, no sigurno ćemo paziti da to budu niža stabla koja neće imati negativan učinak za zdravlje stanovnika. Plan nam je kupiti malčer kako bismo mogli redovito obavljati košnje, a dotad smo prisiljeni čekati na usluge tvrtki koje se bave košnjom javnih površina – kaže Mato Kuzminski.

FOTO Nikola Wolf

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI