Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
U Kalinovac stiže 20 tisuća eura za uređenje vrtića

Briga za najmlađe je najljepše ulaganje u budućnost

Općina Kalinovac bila je uspješna na još jednom natječaju Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade te je ostvarila financiranje u iznosu od gotovo 20 tisuća eura.

-Financiranje u iznosu od 19.635 eura ostvareno je za provođenje poticajne demografske i obiteljske politike, kroz razvoj i unaprjeđenje postojećih kapaciteta vanjskih terena i igrališta dječjih vrtića. Veselje je svako ulaganje u našu budućnost, a briga za najmlađe je najljepše ulaganje u budućnost – istaknuo je načelnik Općine Kalinovac Darko Sobota.

Na području Kalinovca nastavljaju se ulaganja i u komunalnu infrastrukturu pa u Gornjem Kalinovcu uskoro kreće i uređenje Ulice Kut. Riječ je o investiciji vrijednoj 240 tisuća eura, a uz kompletnu obnovu ceste postavit će se rubnjaci i slivnici. Ovaj je projekt kandidiran za potporu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU pa se očekuje barem djelomično sufinanciranje iz državnog proračuna.

Već je poznat i izvođač radova, a riječ je o bjelovarskoj tvrtki Ceste dd te je rok za završetak nakon što ih se uvede u posao pola godine. Osim ceste, u planu je i uređenje prostora ispred Zavičajnog muzeja Kalinovac, a taj zahvat obuhvaća izgradnju pješačkih staza te hortikulturno uređenje okoliša kao i postavljanje igrala za dječje igralište.

FOTO: Općina Kalinovac

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

OBAVIJEST ZA POTROŠAČE

Trgovački lanac iz prodaje povukao popularan proizvod zbog opasnosti za zdravlje djece

MISLI NA ZDRAVLJE

Ove jednostavne vježbe disanja učinkovito snižavaju visoki krvni tlak

Obavijest

Farmacetuski div prijavio nestašicu lijeka za shizofreniju

MISLI NA ZDRAVLJE

Je li kava dobra ili loša za srce? Evo što kažu stručnjaci s Harvarda

JOŠ JEDNA OBAVIJEST ZA POTROŠAČE

Iz Izraela u Hrvatsku poslana namirnica u kojoj je jako opasna kemikalija

otkriveni KOMADIĆI METALA

Kaufland: Ako ste kupili ovaj proizvod ne konzumirajte ga i vratite u trgovinu!

Upišite pojam koji želite pretraživati