Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
BAZENI CERINE SVE BOLJE POSLUJU

Brojke su zasad sjajne, no potreban je daljnji iskorak

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Koprivnički bazeni od svog otvaranja prošli su kroz razne faze poslovanja. No, ako je suditi po rezultatima poslovanja u prva tri mjeseca, onda se budućnost čini ipak nešto svjetlija. Kompleks Cerina od početnog zvjezdanog statusa, jer su nakon otvaranja svi pohrlili na bazene, došao je do statusa gubitaša i vijesti o poslovanju tog dijela koprivničkog Komunalca, u prošlosti dijela gradske tvrtke Trg, punile su novinske stupce, ali ne u dobrom smislu.

Zbog cijene usluga i svog kapaciteta, teško je bilo očekivati da bi Cerine mogle donositi milijune u proračun Komunalca, a vjerojatno to nije tako niti zamišljeno. Ali, barem se očekivalo da gubitak, ako ga bude, bude minimalan. On je u koronaškoj 2020. godini iznosio više od 2,5 milijuna kuna pa u 2021. godini upola manje, a treba vidjeti kakav će biti rezultat za 2022. godinu kada se on javno objavi. Oporavak broja korisnika bazena nanovo se dogodio 2019.godine, no COVID je devastirao poslovne knjige u sljedeće dvije godine.

Ipak, broj posjetitelja bazena Cerine u prva tri mjeseca 2023. godine došao je do  28.437  kupača, i to samo bazenskog dijela, bez drugih usluga koje imaju Cerine kao što su masaže, teretana i sl. To je značajan porast u odnosu na ranije godine, i vrlo je vjerojatno da će 2023. godina po broju posjetitelja biti rekordna otkad bazeni posluju. Tako je 2019. godine u prva tri mjeseca bilo 21.044 posjetitelja, 2020. godine 18.785 posjetitelja, 2021. godine 21.601 posjetitelj, a 2022. godine 23.225 posjetitelja.

Za usporedbu, rekordne 2017. godine, kada je na godišnjoj razini zabilježen 88.531 posjetitelj, prva tri mjeseca Bazene Cerine posjetilo je 22.239 kupača.

– Kod ostalih usluga koje postoje na Bazenima Cerine, a to su Sportski centar i Wellness&Spa, također je vidljivo konstantno povećanje broja korisnika, posebno nakon ukidanja mjera zaštite od koronavirusa – naveli su u Komunalcu na naš upit.

Da bi se značajnije podigli prihodi Cerina, trebat će i dodatno uložiti. Već komercijalni uspjeh bazena može se temeljiti samo na povećanju broja usluga i ponude. Vanjski bazeni i sportski kamp, koji su planirani, zasigurno bi taj dio poslovanja podigli na višu razinu, kako širinom ponude, tako i komercijalno, jer bi recimo ljeti postali privlačniji za mnogo veći dio potencijalnih posjetitelja. Kakva je budućnost tog projekta, još se ne zna. – Što se tiče izgradnje vanjskih bazena i kampa, projekt je prijavljen na natječaj Ministarstva turizma i sporta ‘Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti’. Prijavitelj projekta je Grad Koprivnica, a partneri su Komunalac i Općina Legrad – naveli su iz Komunalca.

FOTO: pl

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

STRAŠAN ZLOČIN U CENTRU GRADA ŠOKIRAO KOPRIVNIČANCE

FOTO Osumnjičeni za razbojništvo u pritvoru, vlasnika ljekarne oštetili za 30 tisuća eura

DETALJI SUDARA U ĐURĐEVCU

FOTO Tri osobe ozlijeđene u prometnoj nesreći, jedna teško

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Težak sudar, dvije osobe prevezene u bolnicu

novo raskrižje stvara brojne probleme

FOTO “Živimo u opasnosti, ne možemo u svoje dvorište!”

IZGRAĐEN S VELIKIM MANAMA

FOTO Novi je most opasan za promet, posebice za bicikliste i pješake

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Bjelovar, Koprivnica, Križevci i Đurđevac kroz trgove

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI