Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
ZAVRŠIO POSJET KOPRIVNICI PREMIJERA PLENKOVIĆA S MINISTRIMA

“Brza cesta do Koprivnice bit će gotova do kraja desetljeća”

Završio je posjet Koprivnici, Andreja Plenkovića, s ministrima u vezi realizacije sporazuma Sjever. Kao što smo već pisali Koprivničko-križevačka županija dobila je iznos od 10 milijuna eura, a radi se o jednom od šest projekata u sklopu  razvojnog sporazumu za sjever Hrvatske. Novac je tako osiguran kako bi se sada derutni dvorac Inkey u Rasinji, nedaleko Koprivnice, pretvorio u hotel s četiri zvjezdice s vinskim barom i podrum, wellnessom, kongresnim centrom i sličnim sadržajem.

Osim toga  dodijeljena su i sredstva za projekt Zaželi. Njime će se  osigurati posao za  teže zapošljive žene, koje će se  brinuti za starije osobe. Tako je Đurđevac je dobio 1,5 milijun eura za provođenje tog projekta, i on će trajati tri godine. Posao će dobiti 31 žena, koje će se brinuti za  250 starijih i nemoćnih.

Na naše pitanje od drugim projektima u Sporazumu sjever, a tiče se strateških projekata intermodalnog terminala u Križevcima, kojim bi taj prigorski grad postao prometno logističko središte, pa završetku brze ceste do Koprivnice, kao i obilaznicu tog grada, ali i palijativnog centr u Koprivnici,  premijer se požalio što mediji uključujući nas nisu prisustvovali cijelom sastanku gdje je bilo riječi o ovim projektima.

– O opsegu investicija koliko ih se trenutno odvija na sjeveru Hrvatske mislim da je, osim župana, gradonačelnika i načelnika, malotko svjestan. Što se tiče intermodalnog terminala u Križevcima temu je otvorio gradonačelnik Rajn,  a ministar Erlić mu je odgovorio o novostima koje se tiču ovog projekta. Isto tako što se tiče mreže prometnica mi tu planiramo dovršiti tu priču  u sljedećih sedam godina u potpunosti.  Želimo da ove županije koje su u prostoru između Drave i Save budu u jednakom položaju u kojem su i ove koje su na pravcima autocesta – kratko je odgovorio premijer Plenković.

Osim premijera Plenkovića, u posjet su stigli potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan, ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac te ministar zdravstva Vili Beroš.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

MEĐIMURSKI PODUZETNIK ČEKA NOVI GUP

Garaže vile Lendvaj se uskoro ruše, zgrada i dalje na čekanju

brza intervencija đurđevačkih vatrogasaca

FOTO U Đurđevcu se zapalio automobil, gasili ga vatrogasci

obilježen dan općine Novigrad Podravski

Načelnik Brljek: Mnogo radimo, ali najvažniji su ljudi, prijateljstvo i zajedništvo


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati