Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Otvoren 25. obrtnički i gospodarski sajam

Čak 180 izlagača predstavlja svoje usluge i proizvode, sajam traje do nedjelje

Otvoren je 25. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije. Od petke do nedjelje dvjestotinjak obrtnika gospodarstvenika, ali i obrazovnih i javnih ustanova predstavilo je svoje usluge i proizvode. Tema ovogodišnjeg sajma bilo je Razvoj ruralnog turizma. U vezi s time Darko koren , župan Koprivničko- križevačka županije predstavio je brojke koje opisuju razvoja gospodarstva na području županije.

– Danas je aktivan 2021 obrt što je  čak 171 novoregistrirani obrt, s obzirom na prošlu godinu. Također,  u naša županija ,koja je mala u protekloj godini poslovalo 2151 trgovačko društvo. Isto tako broj zaposlenih se kretao oko 22.500, a  prihodi  su iznosili oko  2,4 milijarde eura što je rast od 23 posto u odnosu na godinu ranije – kazao je Koren koji je dodao da je  posljednjih šest godina za projekte na području županije osigurano oko 470 milijuna eura europskog novca, a da će projekti poput izgradnje drugog kolosijeke , aglomeracije, sporazuma Sjever i gospodarenja otpadom dodatno podignuti konkurentnost županijskog gospodarstva.

Prisutnima su se obratili i Mario Rajn, gradonačelnik Križevca, kao domaćin i Igor Andrović župan Virovitičko-podravske županije koji je partner sajama.

No, ono što je najvažnije, svi koji su zainteresirani mogu posjeti sajam koji se odvija u dvorani osnovne škole Ljudevit Modec u Križevcima. Isto tako učenicima i roditeljima nude se promocije strukovnog obrazovanja, ali kulturno zabavni program kao šte je Martinje po Križevačkim štatutima , udruge Bilikum.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

MLADIĆ S 1,56 PROMILA SLETIO S CESTE I NAPRAVIO NEZAMISLIVU ŠTETU

FOTO U prometnoj nesreći smrskana dva automobila, uništene dvije ograde i obiteljska kuća

Još jedna prometna nesreća

UPRAVO: Dvije osobe ozlijeđene u slijetanju automobila s Podravske magistrale

polarni uvjeti na stadionu

FOTO Dinamo na japanski pogon uzeo sve u Koprivnici, Slaven opet nemoćan

Podravski na mjestu događaja

VIDEO: U naletu na jelena slupana čak tri vozila!

posljednja domaća utakmica

FOTO Legendi Franji Kolaru uručena zahvalnica, evo tko je došao na dvoboj Slavena i Dinama

NAKON KOPRIVNICE OVAJ HARD DISKONTER DOLAZI U JOŠ JEDAN GRAD

Poznati trgovački lanac otvara i drugi prodajni centar u Podravini!

Upišite pojam koji želite pretraživati