Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Čak 26 žena dobilo posao, brinut će o 168 korisnika

U prostorijama udruge Latice u Koprivnici u srijedu je održana početna konferencija projekta Zaželi-faza III za projekt „Dostojanstveno stariti“ korisnika Udruge za osobe s intelektualnim poteškoćama Veliko srce Koprivnica. Sportska udruga za osobe s intelektualnim poteškoćama „Veliko srce“ je tako, kroz predviđeno trajanje radnog odnosa od šest mjeseci, zaposlilo 26 žena koje će se brinuti o 168 krajnjih korisnika – starijih osoba, osoba u nepovoljnom položaju te osoba s invaliditetom, i to na području grada Koprivnice te općina Novigrad Podravski, Sokolovac, Legrad, Hlebine i Koprivnički Bregi.

Program je namijenjen i starijim i nemoćnim osobama te osobama s invaliditetom koji će uz pomoć zaposlenih žena moći obavljati svoje svakodnevne aktivnosti. Djelatnice će pomagati u dostavi namirnica, pripremi obroka u kućanstvima korisnika, organiziranju prehrane, održavanju čistoće stambenog prostora/domova, pri oblačenju i svlačenju, brizi o higijeni, socijalnoj integraciji, posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i slično), pružanju podrške korisnicima kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo.  

Vrijeme trajanja projekta je osam mjeseci, dok ukupna vrijednost projekta i ukupan iznos bespovratnih sredstva iznosi 1.483.655,00 kn. Bespovratna sredstva za projekt osigurana su iz Europskoga socijalnog fonda (85 posto) i iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15 posto).

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI