Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Centar Svitanje proslavio 65. rođendan

Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje proslavio je 65. obljetnicu djelovanja. Svečanost je okupila brojne goste kojima je predstavljeno djelovanje Centra, a prigodni program uz djecu iz Svitanja, priredili su i učenici koprivničke Osnovne škole Braća Radić.

Mladen Fajdetić, ravnatelj Centra istaknuo je kako je Svitanje u 65 godina djelovanja pružio pomoć i podršku za više od 1250 djece, a čak 1100 je u ustanovi živjelo i odrastalo, što zapravo i govori koliko je Centar važan u našoj zajednici.

-U sjedištu u Koprivnici pruža se usluga poludnevnog boravka svih pet dana u tjednu, a u Ludbregu tri dana u tjednu. Uz to, za socijalnu uslugu organiziranog stanovanja uz povremenu podršku koristimo i dva stana u vlasništvu grada Koprivnice, a svaki je kapacitet za po dva korisnika. Trenutno se popunjeni svi kapaciteti – kaže Mladen Fajdetić.

Usluga poludnevnog boravka, naglasio je Fajdetić, preventivni je oblik skrbi koja se pruža djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi te djeci i mladima s problemima u ponašanju kako bi se spriječilo eventualno izdvajanje djece iz obitelji. Od lipnja ove godine provodi se i projekt socijalne usluge poludnevnog boravka za dvije korisničke skupine koji su u potpunosti financira europskim novcem.

– Živimo u izazovnom vremenu i upravo su ustanove poput naše vrlo bitne u pomaganju najosjetljivijima među nama. Uz već postojeće usluge, kroz nekoliko tjedna ćemo biti bogatiji za potpuno novu socijalnu uslugu, a to je organizirano stanovanje uz sveobuhvatnu podršku. Zahvaljujemo svima koji nam pružaju podršku u radu – zaključio je Mladen Fajdetić.     

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

"NESTAŠICE SU SVE DUŽE, VEĆE I ČEŠĆE"

Ljekarne u potpunosti ostale bez dva vrlo važna lijeka, a zamjenskih nema

PROVJERITE JESTE LI GA KUPILI

Trgovački lanac iz prodaje povlači popularno piće. Kupce mole da se jave s računom

ne pokušavajte držati korak s ostalim prijateljicama

Dr. Ivo Belan: I žene mogu razviti probleme s alkoholom

neočekivano povećana potražnja

Velika farmaceutska tvrtka prijavila nestašicu popularnog protuupalnog lijeka

MISLI NA ZDRAVLJE

Dr. Ivo Belan: Izgubite prekomjernu tjelesnu težinu bez gladovanja!

Stiglo iz poljske

Zbog bakterije opasne po zdravlje s tržišta se povlači popularna namirnica

Upišite pojam koji želite pretraživati