Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Centar Svitanje proslavio 65. rođendan

Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje proslavio je 65. obljetnicu djelovanja. Svečanost je okupila brojne goste kojima je predstavljeno djelovanje Centra, a prigodni program uz djecu iz Svitanja, priredili su i učenici koprivničke Osnovne škole Braća Radić.

Mladen Fajdetić, ravnatelj Centra istaknuo je kako je Svitanje u 65 godina djelovanja pružio pomoć i podršku za više od 1250 djece, a čak 1100 je u ustanovi živjelo i odrastalo, što zapravo i govori koliko je Centar važan u našoj zajednici.

-U sjedištu u Koprivnici pruža se usluga poludnevnog boravka svih pet dana u tjednu, a u Ludbregu tri dana u tjednu. Uz to, za socijalnu uslugu organiziranog stanovanja uz povremenu podršku koristimo i dva stana u vlasništvu grada Koprivnice, a svaki je kapacitet za po dva korisnika. Trenutno se popunjeni svi kapaciteti – kaže Mladen Fajdetić.

Usluga poludnevnog boravka, naglasio je Fajdetić, preventivni je oblik skrbi koja se pruža djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi te djeci i mladima s problemima u ponašanju kako bi se spriječilo eventualno izdvajanje djece iz obitelji. Od lipnja ove godine provodi se i projekt socijalne usluge poludnevnog boravka za dvije korisničke skupine koji su u potpunosti financira europskim novcem.

– Živimo u izazovnom vremenu i upravo su ustanove poput naše vrlo bitne u pomaganju najosjetljivijima među nama. Uz već postojeće usluge, kroz nekoliko tjedna ćemo biti bogatiji za potpuno novu socijalnu uslugu, a to je organizirano stanovanje uz sveobuhvatnu podršku. Zahvaljujemo svima koji nam pružaju podršku u radu – zaključio je Mladen Fajdetić.     

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI