Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Centar Svitanje proslavio 65. rođendan

Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje proslavio je 65. obljetnicu djelovanja. Svečanost je okupila brojne goste kojima je predstavljeno djelovanje Centra, a prigodni program uz djecu iz Svitanja, priredili su i učenici koprivničke Osnovne škole Braća Radić.

Mladen Fajdetić, ravnatelj Centra istaknuo je kako je Svitanje u 65 godina djelovanja pružio pomoć i podršku za više od 1250 djece, a čak 1100 je u ustanovi živjelo i odrastalo, što zapravo i govori koliko je Centar važan u našoj zajednici.

-U sjedištu u Koprivnici pruža se usluga poludnevnog boravka svih pet dana u tjednu, a u Ludbregu tri dana u tjednu. Uz to, za socijalnu uslugu organiziranog stanovanja uz povremenu podršku koristimo i dva stana u vlasništvu grada Koprivnice, a svaki je kapacitet za po dva korisnika. Trenutno se popunjeni svi kapaciteti – kaže Mladen Fajdetić.

Usluga poludnevnog boravka, naglasio je Fajdetić, preventivni je oblik skrbi koja se pruža djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi te djeci i mladima s problemima u ponašanju kako bi se spriječilo eventualno izdvajanje djece iz obitelji. Od lipnja ove godine provodi se i projekt socijalne usluge poludnevnog boravka za dvije korisničke skupine koji su u potpunosti financira europskim novcem.

– Živimo u izazovnom vremenu i upravo su ustanove poput naše vrlo bitne u pomaganju najosjetljivijima među nama. Uz već postojeće usluge, kroz nekoliko tjedna ćemo biti bogatiji za potpuno novu socijalnu uslugu, a to je organizirano stanovanje uz sveobuhvatnu podršku. Zahvaljujemo svima koji nam pružaju podršku u radu – zaključio je Mladen Fajdetić.     

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

neočekivano povećana potražnja

Velika farmaceutska tvrtka prijavila nestašicu popularnog protuupalnog lijeka

MISLI NA ZDRAVLJE

Dr. Ivo Belan: Izgubite prekomjernu tjelesnu težinu bez gladovanja!

Stiglo iz poljske

Zbog bakterije opasne po zdravlje s tržišta se povlači popularna namirnica

DIO NJIH JOŠ UVIJEK ČEKA ISPLATU POTPORA

Agencija za plaćanja ima obavijest za poljoprivrednike

OBAVIJEST POTROŠAČIMA

Trgovački lanac iz prodaje povlači prehrambeni proizvod zbog otkrivene opasne bakterije

FARMACEUTSKA TVRTKA PRIJAVILA HALMED-U

U tijeku je nestašica poznatih tableta za visoki krvni tlak

Upišite pojam koji želite pretraživati