Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
U OSNOVNOJ ŠKOLI ĐURĐEVAC ZAVRŠENI UPISI U PRVI RAZRED

Čepelovac bez prvačića, u matičnoj školi i dalje dvosmjenska nastava

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Osnovna škola Đurđevac provela je upise u prvi razred. Ukupno je upisan 81 prvačić, što je za šest više u odnosu na ovu školsku godinu. U matičnoj školi u Đurđevcu na jesen će u školske klupe zasjesti 75 prvačića, sedam više u odnosu na ovu školsku godinu. U područnim školama upisano je šest prvačića, jedan manje u odnosu na ovu školsku godinu. Najporaznija situacija je u Čepelovcu, koji najesen neće imati ni jednog prvačića. U Sirovoj Kataleni bit će tri, u Budrovcu dva te u Mičetincu jedan prvačić.

– Na popisu za upis imali smo 91 dijete, a njih deset je odgođeno. U matičnoj školi ćemo tako i u idućoj školskoj godini imati četiri razredna odjeljenja. U ovoj školskoj godini imamo 89 učenika osmih razreda pa će u idućoj školskoj godini doći do blagog pada ukupnog broja učenika. U ovom trenutku našu školu pohađa 651 učenik – kaže Danijel Domišljanović, ravnatelj Osnovne škole Đurđevac. Za roditelje učenika od petog do osmog razreda i dalje nema dobrih vijesti, jer će u idućoj školskoj godini nastava i dalje biti dvosmjenska. Iako bi do jeseni trebala završiti nadogradnja Dječjeg vrtića Maslačak, promjena u odvijanju nastave neće biti, bez obzira na to što bi predškolci u tom slučaju boravili u novim vrtićkim prostorijama, a ne u školskoj zgradi, kao što je slučaj zadnje tri godine.

– Računica je jasna. Mi ćemo u matičnoj školi iduće školske godine imati 32 odjeljenja, a imamo 29 učionica. To znači da, bez obzira ako starije vrtićke odgojne skupine ne budu u školskoj zgradi, nemamo prostornih uvjeta za jednosmjensku nastavu. Niži će razredi i u idućoj školskoj godini biti u jutarnjoj smjeni, a viši razredi u poslijepodnevnoj smjeni – pojašnjava ravnatelj. Za uvođenje jednosmjenske nastave, dodaje, nužna je nova nadogradnja školske zgrade. Grad je izradio projektnu dokumentaciju, a potrebno odobrenje od Ministarstva znanosti i obrazovanja još uvijek se čeka.

– Nadamo se da će uskoro stići to odobrenje kako bi se projekt nadogradnje mogao prijaviti na natječaje i kako bi Grad mogao povući potrebna sredstva za realizaciju te investicije. Mi bismo u tom povlačenju sredstava trebali imati prednost, jer je za jednosmjensku nastavu nužna upravo nadogradnja pa se takvim projektima daje prioritet – zaključio je Danijel Domišljanović.

FOTO Dječji vrtić Maslačak

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

RADNO ISKUSTVO NIJE VAŽNO

Prehrambena kompanija traži 15 mehaničara

KREŠIMIR HABIJANEC POSAO ĆE OBAVLJATI VOLONTERSKI

HGK Županijska komora Koprivnica ima novog predsjednika

SEDMORICA MALOBUKOVČANA NA POVIJESNOM RIJEČNOM PUTU

Preplovit će 300 kilometara kako bi na Ovčari položili vijence za sve koji su izgubili život u Domovinskom ratu

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA U PRIGORJU

VIDEO Darinku je ubio bik od 700 kilograma: “Našla sam mamu kako bespomoćno sjedi pokraj štale, drugi dan je umrla u bolnici”

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Teška prometna nesreća u Koprivnici. Motociklist prevezen u bolnicu

NASILJE U OBITELJI

Ujak nećaka opalio kolcem po glavi, ovaj uzvratio krošeom…


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati