Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
ULICA JOŠ UVIJEK NIJE DOBILA NOGOSTUP

Cesta je preuska i nema nogostupa, pješaci su u strahu za goli život

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Za stanare Međašne ulice u kvartu Peski u Đurđevcu izgradnja nogostupa i proširenje ceste dugogodišnja je želja. Iz godine u godinu, kažu oni, gradska vlast obećava kako će i njihova ulica doći na red za uređenje, no kako sad stvari stoje, ni u ovoj godini neće dočekati obećano.

– Cesta u našoj ulici je preuska i dva auta ne mogu se mimoići. Auti su prilikom mimoilaženja jednostavno prisiljeni prelaziti bankinu i voziti se po travi. Zbog toga su pješaci stalno u strahu jer se nikad ne zna kad će se dogoditi takva situacija. I kad se vozimo biciklom strahujemo da nas auto ne pokupi jer kako je cesta ravna ima dosta onih koji doslovno projure kroz ulicu pa ako naiđe auto iz suprotnog smjera, zna biti itekako gadno – žale se stanari Međašne.

Situacija je, dodaju oni, još gora u danima kad se u njihovoj ulici odvozi otpad. Tad su prisiljeni uz bankine ostavljati kante pa vozači doslovno nemaju prostora da se normalno mimoiđu i moraju biti itekako oprezni.

– Godinama gradskoj upravi skrećemo pozornost na taj problem, ali nikako da se proširenje ceste i izgradnja nogostupa uvrsti među prioritete. Gradskoj je vlasti najvažnije da redovito plaćamo komunalnu naknadu, a uopće ih nije briga što nam je svakodnevno ugrožena sigurnost – kažu ogorčeni stanovnici Međašne.

Nažalost, ističu oni, u njihovoj ulici ne živi nitko tko kreira gradsku politiku pa su zbog toga očito ostavljeni na „čekanju“ sa svojom problematikom.

– U ulici gdje se preselio gradonačelnik vrlo je brzo izgrađena pješačka staza i na tom dijelu proširena cesta. Zato volimo reći da bi bilo idealno da se doselio u našu ulicu jer bismo onda valjda i mi dobili proširenu cestu i pješačku stazu – zaključili su stanari Međašne ulice. Poslali smo upit gradskoj upravi je li u planu proširenje ceste i izgradnja nogostupa u Međašnoj ulici, ali do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovor.

FOTO: Darko Imbriša

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

tako se to radi, tako se pokazuje zajedništvo

FOTO/VIDEO Nebo je gorjelo, a dresovi se dijelili. Herešinčani slave sjajne rezultate i 60 godina kluba

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Graničar se ponovno posral na svoju decu?

Neprilagođena brzina

Vozač (30) quada teško ozlijeđen u prometnoj nesreći

Vidovo u Pitomači

FOTO/VIDEO Indira Forza dobro rasplesala Pitomaču

VEČER FOLKLORA U GOLI

FOTO Prekodravci uživali u tradicijskim pjesmama i plesovima

VIDOVO U PITOMAČI

FOTO/VIDEO Degustira se gorički paprikaš, kulturnjaci i sportaši promoviraju svoje aktivnosti


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati