Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Čestitke Lackoviću i Jančiju

piše: Vladek Antolaš

Dok ovo pišem još je subota pred Đurđevo i još ne znam rezultate političkih prestrojavanja posle izbora, no moram čestitati Lacković Željku kao političaru jer je osvojil saborski mandat. Ko čoveku mu nemrem čestitati iz privatnih razloga, ko i velika većina njegovih bivših prijatelja. Još sam si u izbornoj noći razmišljal kam nas bude pretržil i na koju stranu nas bude pozicioniral. Zapravo vas, koji ste za njega glasali. Bojim se da bi, ako ste mu poklonili povjerenje da sruši vlast HDZ-a, mogli biti prevareni. Ako se pak odluči da ide kontra Plenkoviću, onda si pak morem umisliti da su moje pisanje i kritike imale smisla i da bude iskoristil drugu priliku jer je prvu priliku za rušenje HDZ-a profućkal ko Bandićev žetonćić.

Kak bude budemo vidli ili se već zna i prije nego ovaj tekst stigne u vaše ruke, dragi čitaoče. Sad da se osvrnem i na našeg gradonačelnika „bez ovlasti“ i njemu čestitam na hrabrosti da izađe na nacionalni politički ring i na osvojenih 146 glasova, ravno 362 manje od Ave Karabatić. No ne treba očajavati, bude pak gradonačelnik, jer Lacković to more omogućiti i kartonskoj kutiji da ju kandidira. To sam mogel biti i ja ak si bolje razmislim. No pobjeda je pobjeda i mora se čestitati makar mi neje leko. S Domovinskim pokretom budeju puno napravili i to je dobro za sve nas, no samo ako se ne zvrgne taj dogovor i Laci po starim manirima padne u nečiji kaslić. Morete se vi meni čuditi, al govorim po iskustvu i jasnoj povijesnoj činjenici.

Dal je moguća postizborna suradnja s SDP-om, to nemam pojma, al se dobro sečam da bi Jakšić moral zgutati ono dok ga je Laci nazval „konjić“, a opet uvrede se radi dobrobiti naroda raspline i zaborave. Svi su zdušno vikali HDZ-u da su lopovi, no sad im se sviđaju. Meni se isto HDZ sviđa jer je organiziran i daleko organiziraniji od svih. Očete u prikrivanju afera, očete u organizaciji vlasti i upotrebi Ustavnoga suda. To je pravo preduzeće i takvi lako izbjegnu i ćorku. Kad već sve redom falim i svima čestitam, da onda pofalim i čelnog čoveka TZ Đurđevac na organizaciji Đurđeva, jer neje leko organizirati takav event na baušteli. Naravno, koncert je bil pred Starem Gradom kak sam vam i rekel. Tak da samo gradska ugostiteljska firma ima kaj tržiti.

Dobro, kod starog grada je jeden OPG tržil rakije i to ne bi bilo čudno da to neje glavni rod šefa TZ-a ili to samo moje „zlobno joko“ vidi. To vi čitatelji procenite sami. No znam da je sve po papere i na takvom poduzetničkom duhu im čestitam. Baš sam raspoložen za čestitanje. Vald se bude sve vrnolo nazad do Picokijade na trg. Nesem baba Vanga. Raskopan trg je kao trebal biti gotov za glavno prošćenje, no eto, kak je tak je pa je veter malo uzvanikima peska v joči puhal. A kaj znači, nama pesek v joči nikaj ne predstavlja. Eto, dok ovo čitate možda se političko klupko već rasplelo i možda se već zna dal sam potrefil. Ak nesem, budem idući pondeljek. Hah tak me i gradonačelnik pital i dok sem delal u stožeru DP-a kaj mislim o rezultatima. Rekel sem na glas da je očekivano, a v sebi si mislim „čital buš v pondeljek“.

FOTO arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Dan otvorenih vrata Veleučilišta u Križevcima

FOTO Maturanti se iz prve ruke uvjerili što mogu očekivati ako se odluče za ovaj studij

projekt aglomeracije ludbreg pomaknuo se s mrtve točke

Prvi korak napravljen, realizacija još upitna

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Izbio požar u obiteljskoj kući, dječak spriječio katastrofu

POKAZNA VJEŽBA

FOTO Djeca pokazala svoje vatrogasne vještine

podravsko naselje dobilo svoj prvi suvenir

VIDEO Vlado je od pčelinjeg voska napravio repliku zvonika

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Težak sudar dvaju kombija. Dvije osobe prevezene u bolnicu


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati