Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
NAKON RACIONALIZACIJE POSLOVANJA POLICIJE MJEŠTANI IZVUKLI DEBLJI KRAJ

Čudna situacija u Ludbregu i okolici: Na očevide prometnih nesreća čeka se satima

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Sudionici prometnih nesreća u Ludbregu i okolici našli su se u poprilično čudnoj situaciji. Kao da nije dovoljan stres kad sudjelujete u prometnoj nesreći, dodatan stres predstavlja i vrijeme potrebno da policijska ekipa koja radi očevid stigne na mjesto nesreće. Kako često izvještavamo s poprišta prometnih nesreća, već nam se nekoliko sudionika istih požalilo na spori dolazak policijskih ekipa koje obavljaju očevide. Naši sugovornici, koji su htjeli ostati anonimni, kazali su kako je od same prometne nesreće do dolaska policije prošlo do tri sata.

– Možete li zamisliti kako smo se osjećali. Doživjeli ste prometnu nesreću i onda satima morate stajati pored ceste i čekati da dođe policija. Ljudi postanu nervozni, a i u tih se nekoliko sati kontaminira poprište nesreće – kazao je naš sugovornik.

Ono što smo doznali s terena, u prošlosti nije bilo ovakvih situacija, već su policijske ekipe na mjesto nesreće dolazile vrlo brzo. U policijskoj upravi Varaždinskoj raspitali smo se o tome što je dovelo do ove promjene koja u bitnom obimu smanjuje efikasnost policijskih očevida, ali i stvara problem vozačima, koji zbog prometne nesreće izgube i cijeli dan, a ponekad zbog obaveza nisu ni u mogućnosti tamo biti do dolska policije. Kako izgleda, ovo je posljedica reorganizacije policijskih službi, a u toj racionalizaciji poslovanja najgore je prošla policijska postaja Ludbreg. Nadležnost za obavljanje očevida prometnih nesreća na području PP Ludbreg, koja je osim grada Ludbrega nadležna za područje općina Sveti Đurđ, Martijanec Mali Bukovec i Veliki Bukovec, od 1. svibnja 2022. godine preuzela je Postaja prometne policije Varaždin.

– Sukladno navedenom, postoji mogućnost da je u pojedinim slučajevima prometnih nesreća nakon navedenog datuma došlo do dužeg čekanja očevidnih ekipa radi obavljanja očevida u odnosu na razdoblje prije navedenog datuma, kad su očevide na ludbreškom području obavljali policijski službenici policijske postaje Ludbreg – odgovorio nam je Predrag Benčić, načelnik PU Varaždinske.

U odgovoru je napisano da su se kašnjenja događala kad su se istovremeno dogodile prometne nesreće u Varaždinu i Ludbregu.

– Nastojat će se smanjiti čekanje očevidnih ekipa na način da će se upućivati ekipe iz policijskih postaja Novi Marof ili Ivanec – naveo je načelnik Benčić.

FOTO Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Tragedija u prekodravlju

UPRAVO U požaru kuće poginuo muškarac, policija obavlja očevid

đurđevački limitator

Kamioni šodra budu nas saranili

PROŠTENJE

FOTO Prugovčani slave blagdan svete Margarete


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati