Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
SVJEDOCI NISU NIŠTA VIDJELI, NO IPAK MORA NA SUD

Da, ošamario sam je, ali ona je mene prva napala

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

– Koprivnički općinski sud potvrdio je protekli tjedan optužnicu protiv muškarca sa šireg đurđevačkog područja zbog nasilja u obitelji te sumnje da je tjelesno ozlijedio tadašnju suprugu. Na sudu će morati dokazivati svoju nevinost, a utvrdi li mu se krivnja, prijeti mu i do tri godine.

Njegova odvjetnica je pak pokušala osporiti optužnicu ističući da nema dokaza da je okrivljeni počinio kazneno djelo. Dodajmo i kako su prilikom istrage saslušani i svjedoci i oni također nisu, navodi se u sudskom rješenju, imali nikakvih saznanja o njegovu nasilničkom ponašanju.

– Nisu potvrdili navode oštećene žene, samo su naveli kako su se oboje svađali – branio se okrivljeni putem odvjetnice.

Ispitana je i jedna nepristrana svjedokinja koja nije u srodstvu s optuženim i oštećenom i ona također potvrđuje da se oštećena nije žalila na ponašanje optuženika, a poznato joj je tek da su oboje bili ljubomorni.

– Zato je i dolazilo zbog trzavica. Da oštećena govori istinu, ranije bi otišla iz kuće, podnijela prijavu policiji, privatnu tužbu za uvredu, no to nije učinila pa je njezin iskaz životno neprihvatljiv, nelogičan i nedokazan – branio se on.

Zato i smatraju da nije počinio kazneno djelo.

– Što se tiče kaznenog djela tjelesne ozljede, on priznaje da je ošamario po licu ženu, ali u afektu i samo kao rezultat njezine fizičke i verbalne agresije prema njemu – branili su se te smatraju da je predložena kazna općinskog državnog odvjetništva – bezuvjetna kazna zatvora više nego pretjerana s obzirom na to da on i dalje mora uzdržavati djecu, a njegovim zatvaranjem uskraćuju mu se primanja pa time i mogućnost da novčano pomaže djeci. I sam je sud istaknuo kako postoje određene kontradiktornosti, no oni nemaju ovlast dovoditi dokaze u međusobnu vezu i ocjenjivati njihovu vjerodostojnost nego samo utvrditi upućuju li na postojanje osnovane sumnje na kazneno djelo, a to je očito tako pa su potvrdili optužnicu.

FOTO: ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

SLIJEDI PRIJAVA ZAVODU ZA SOCIJALNI RAD

Djeca na romobilu izletjela pred auto, ozlijeđena su

TEŠKA PROMETNA NESREĆA U KRIŽEVCIMA

Auto završio na krovu, vozač i putnici odšetali s mjesta događaja. Jedan teško ozlijeđen

nastala je materijalna šteta

FOTO Na problematičnom raskrižju sudarili se VW i Citroen


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati