Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Miljenko Flajs novi je županijski predsjednik HDS-a

Da sam bio zadovoljan kako se radi u Mreži ne bih izašao, cilj mi je učenički dom i brza cesta

Političko preslagivanje u regionalnoj politici dogodilo se u četvrtak, kada je člansku pristupnicu Hrvatske demokršćanske stranke potpisao Miljenko Flajs. Radi se o prekaljenom političkom igraču na lokalnoj razini koji je svoje političko iskustvo gradio sudjelovanjem u radu koprivničkog gradskog vijeće te Županijske skupštine. Upravo je iz tog predstavničkog tijela na kraju prošle godine, iz osobnih razloga, otišao, stavivši svoj mandat na raspolaganje. Otišao je kao vijećnik Mreže Darka Korena, a vratio se kao nezavisni vijećnik na prošloj sjednici da bi od danas branio boje HDS-a.

Zamjenik predsjednika HDS-a Branko Hrg uručio je Miljenku Flajsu iskaznicu HDS-a te izrazio zadovoljstvo njegovim pristupanjem stranci. Miljenko Flajs istaknuo je kako su ga na ovaj politički korak potaknula načela HDS-a te želja da se aktiviraju veliki neiskorišteni potencijali naše županije.

– HDS svoj politički nauk temelji na socijalnom nauku Katoličke Crkve. To su načela zbog kojih se čovjek mora, pa i politički, probuditi ili trgnuti. Za razliku od ostalih krajeva, čini se kao da naša Županija uvelike stagnira i ne koristi svoje mogućnosti na način na koji bi to mogla s obzirom na politički status koji ima, a to je suradnja sa strankom koja obnaša vlast na državnoj razini. To je bilo vidljivo i kod posljednjeg posjeta premijera, kojeg mi izvještavamo o onome što se kani, a ne da on, umjesto toga, obavještava nas što nam je donio i s čim nakon tog posjeta možemo raspolagati – upozorio je Flajs te dodao da postoje dvije ključne teme koje njega osobno zanimaju, a to su budući učenički dom u Koprivnici i svakako poveznica sa studentskim domom i suradnja po tom pitanju s Gradom Koprivnicom te brza cesta do Koprivnice.

Miljenko Flajs primio je člansku iskaznicu HDS-a

Na pitanje je li izašao iz mreže zato jer nije zadovoljan s radom te stranke ili iz nekih drugih razloga te hoće li biti aktivan kao kandidat u nadolazećim izborima Flajs je rekao da ne bi izašao da je zadovoljan i da logika govori sama po sebi, a što se tiče političkog angažmana, istaknuo je da se u politiku ne ide kako bi bio pasivni promatrač, ali da je za konkretne odgovore još prerano.

– To ne znači da sam ja u lošim odnosima s Darkom Korenom i ostalima članovima stranke. Baš suprotno, ne kanimo biti destruktivna sila, cilj je opet biti pod kišobranom vladajućih, dakle u vladajućoj većini, ali ne pod svaku cijenu – naveo je Flajs.

Na presici je sudjelovao i Hrvoje Zekanović, član HDS-a i saborski zastupnik, koji je na pitanje što je HDS i on konkretno učinio za naš kraj kao član vladajuće većine odgovorio ovako.

– Moram priznati da nisam učinio mnogo…kad opet bolje razmislim, sve projekte koji su se odvijali u Koprivničko-križevačkoj županiji sam podržao. Sada je tu Miljenko, koji će još bolje moći prenositi potrebe ovog kraja u Zagrebu – naveo je Hrvoje Zekanović, a na to se nadodao i Branko Hrg.

– Mi smo uvijek spremni pomoći u lobiranju za pojedine projekte, ali problem je u tome što nikad nitko nije pitao niti predložio, teško je lobirati za nešto čega nema – zaključio je Hrg.

foto Matija Dolenec

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ALFA I OMEGA KRIŽEVAČKOG KLUBA

Vitomir Mijić: “Ne bojimo se uspjeha, ukaže li se prilika spremni smo i za prvu ligu”

VALENTA ŠTEFOJIĆA, AUTORA TORNJA U MAJURCU, JAKO JE POTRESLO NJEGOVO RUŠENJE

VIDEO ‘Kad sam ga gradio tresao sam se od umora, ali bio sam sretan. Sada je moj život završen’

POPULARNA BOŽIČNA ZVIJEZDA

Raste pola godine, a za Božić uvijek procvjeta

u iznosu od 45 eura

Podravska općina uskoro počinje s podjelom vrijednih poklon bonova umirovljenicima

POTVRDILI IZ HŽ-A:

Zbog izgradnje pothodnika dio državne ceste dva će mjeseca biti zatvoren za sav promet

OPĆINA KALINOVAC:

Komunalni redar vrši kontrolu čišćenja snijega, izbjegnite novčane kazne

Upišite pojam koji želite pretraživati