Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Dalić i Kranjčić među najmoćnijim ženama u biznisu

Martina Dalić, predsjednica uprave Podravke i Daliborka Kranjčić, predsjednica uprave KTC-a, i ove su se godine našle u top 10 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa. One su sudjelovale na tradicionalnoj konferenciji ‘Žene u biznisu‘ u Zagrebu. Lider je ponovno titulu najmoćnije žene dodijelio Ladi Tedeschi Fiorio, članici uprave Atlantic Grupe.

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Lider ovu nagradu dodjeljuje već 12 godina, a kako kažu, kriteriji su upravljačke moći te prihodi kompanija koje vode. Također, dodaju kako u odabiru deset najmoćnijih „primjenjuju i neke mekše kriterije“. Zanima ih koliki je njihov utjecaj ne samo u kompanijama, nego i na cjelokupno gospodarstvo i društvo.

Prvo ime Podravke Martina Dalić rekla je na konferenciji kako svim ženama na odgovornim i čelnim funkcijama poručuje da ih obavljaju s punom strašću i energijom jer ne postoji niti jedan razlog da stoje korak iza muških kolega.

– Upravljanje generacijskim razlikama sve više dolazi do izražaja i pred poslodavcima je veliki izazov kako se postaviti prema novim generacijama, ali i postaviti ograničenja. Žene imaju više empatičnosti i u tome će imati prednost – smatra prva menadžerica križevačkog KTC-a Daliborka Kranjčić. Lider ističe kako je najveća kompanija u trgovini na malo u Hrvatskoj kojoj je na čelu žena križevački KTC, čije poslovanje vodi upravo Daliborka Kranjčić. Ona je, dodaju, na njihovoj rang-listi treću godinu zaredom.

FOTO Lider / Ratko Mavar

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI