Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
NADZORNI POTVRDIO REZULTAte

Dalić: Trebalo je puno znanja i rada za lanjske Podravkine rezultate

Nadzorni odbor Podravke danas je na sjednici potvrdio revidirane financijske izvještaje Grupe Podravka i Podravke za 2022. godinu. Podsjetimo, Grupa Podravka u 2022. ostvarila je 5,03 milijarde kuna prihoda, odnosno više od 395,3 milijuna kuna ili 8,5 posto više nego godinu prije. Rasla je i neto dobit i to za 19,5 posto, a iznosila je 369,6 milijuna kuna.

Tijekom 2022., navode iz kompanije, bili su aktivni i na poboljšanju plaća i primanja radnika koja su u prosincu 2022. bila za 18 posto veća u odnosu na prosinac 2021. Također, Podravka je lani realizirala investicije od 50 milijuna eura, više nego dvostruko u odnosu na 2021.

-Trebalo je puno znanja, sposobnosti i iznimnog angažmana svih članica Grupe, svih poslovnih segmenata, kao i svih zaposlenika. Unatoč svim izazovima, ustrajali smo u provođenju investicijskog ciklusa zacrtanog Strategijom razvoja Grupe. Također, Podravka je prošle godine u dva navrata povećavala plaće i primanja svojih zaposlenika, a obilježili smo i 75 godina poslovanja. Pred nama je još jedna godina puna neizvjesnosti, no naša snažna pozicija omogućuje nam da se brzo prilagođavamo promjenama, usporedno realizirajući strateške ciljeve koji uključuju velika ulaganja, dovršetak važnih investicija te ustrajnost u provođenju naše nove strategije održivosti – rekla je Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke.

Nadzorni odbor prihvatio je i prijedlog za isplatu dividende od 2,65 eura po dionici.

Foto arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

STRUČNO PREDAVANJE

FOTO Nikola Cik predstavio povijest đurđevačkih ulica i kvartova

ozlijeđena 22-godišnja putnica

Djevojka se autom zabila u stablo

NOVO MJESTO ZA KUPOVINU

Lidl će u Podravini graditi novu trgovinu

KONFERENCIJA KLUBA POSLOVNIH ŽENA ALFA

FOTO Poduzetnice raspravljale o svojim uspjesima u poslovnom svijetu

PROIZVODNJA KREĆE KRAJEM GODINE

FOTO/VIDEO Franičević: Naša čistilica s pogonom na vodik već sad je tražena diljem svijeta

DAN OTVORENIH VRATA STRUKOVNE ŠKOLE ĐURĐEVAC

FOTO/VIDEO Osmašima predstavili zanimanja za koja se mogu školovati


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati