Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Visoki kazneni sud potvrdio presudu za pokušaj ubojstva bivše supruge

Damir bivšu ženu upiknuo kuhinjskim nožem u trbuh: “Pa da sam ju htio ubiti uzeo bi neki veći!”

Visoki kazneni sud Republike Hrvatske potvrdio je prvostupanjsku presudu Županijskog suda u Bjelovaru kojom je Damir (36) osuđen na četiri i pol godina zatvora za pokušaj ubojstva bivše supruge. Ovaj jezivi zločin dogodio se još u večernjim satima 4. listopada 2021. godine u Lipiku, a tijekom prvostupanjskog postupka na Županijskom sudu u Bjelovaru Damir se branio da nije kriv za ono što mu se stavlja na teret.

Prema presudi, on je u kuhinji obiteljske kuće jednom rukom uhvatio bivšu suprugu za vrat, drugom rukom uzeo nož oštrice 11,5 centimetara i u trenutku kada se ona okrenula, zabio joj nož u trbuh.

Zahvaljujući tom ubodu, bivša je žena zadobila tešku tjelesnu ozljedu u vidu ubodne rane gornjeg lijevog dijela trbuha s otvorenjem trbušne šupljine i ozljedom velike trbušne marame s minimalnim krvarenjem u trbušnu šupljinu, a smrtni ishod izostao je samo slučajem. Ili bolje rečeno hitnom intervencijom medicinskih djelatnika koji su nesretnu ženu pronašli kako sjedi na podu kuhinje dok joj je nož još uvijek zaboden u trbuh.

U zatvorsku presudu Damiru je uračunato i vrijeme oduzimanja slobode i vrijeme provedeno u istražnom zatvoru od trenutka uhićenja 4. listopada 2021. godine pa nadalje. Visoki kazneni sud odbio je žalbe državnog odvjetnika koji je tražio dužu zatvorsku kaznu, ali i optuženika koji je tražio da se presuda ukine i slučaj vrati na ponovno suđenje.

Što je najstrašnije od svega, ovaj jezivi zločin dogodio se u trenucima dok su se u istoj prostoriji nalazila maloljetna djeca koja su gledala kako im otac umalo usmrćuje majku. Nakon što je nožem ubo ženu, Damir je hladno išetao iz kuće, a tijekom suđenja je tvrdio da nije imao namjeru ubiti, ni ozlijediti bivšu ženu.

-Da sam je htio ubiti, uzeo bih veći nož – kazao je Damir tijekom suđenja tvrdeći da je bivša žena zapravo njega napala nožem.

Kazao je da je ona krenula prema njemu i zamahnula nožem, a on joj je svojom lijevom rukom uhvatio zglob šake u kojoj je držala nož i zafrknuo ruku, s ciljem da joj taj nož ispadne iz ruku. Nakon toga je rekao da je luda, pozdravio djecu, okrenuo se i otišao i tvrdi da ne vjeruje da ju je ubo nožem, a ako se to i desilo, moglo je biti u trenutku kada joj je zafrknuo ruku, s ciljem da joj ispadne nož iz ruke. No, sudsko vijeće nije povjerovalo u njegov iskaz i povjerovao je onome što su ispričali bivša žena i njihova djeca kao i ostali svjedoci koji su imali posrednih ili neposrednih saznanja.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Lakše je ozlijeđen

FOTO S 2,14 promila motociklom sletio u kanal

BICIKLIST OZIJEĐEN U PROMETNOJ NESREĆI

S 3,33 promila pao na tlo i završio u bolnici

Teška prometna nesreća kod Koprivnice

Upravo: Motociklist sletio s ceste, prevezen je u bolnicu

AUTO KOPRIVNIČKIH REGISTRACIJA SUDJELOVAO U PROMETNOJ NESREĆI

FOTO Dvije osobe ozlijeđene u trostrukom sudaru

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Zapalile se bale, vatrogasci gase požar

ODUZIMANJE PREDNOSTI U KRIŽEVCIMA

Pripiti biciklist zabio se u traktor, prevezen je u bolnicu


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati