Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Damir iz Koprivnice mora u zatvor jer je muljao s automobilima, ali ima jedan problem…

Koprivničanac Damir G., inače stari znanac naše rubrike Crna kronika zbog nekoliko prijevara zbog kojih je osuđen, na Općinskom sudu u Koprivnici pravomoćno je proglašen krivim zbog još jedne prijevare i krivotvorenja kupoprodajnog ugovora automobila.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Uzeo novac od tehničkog

Kako se navodi u presudi, Damir je 13. siječnja 2018. godine, kako bi se nepripadno okoristio, neistinito poznaniku B.R. obećao da će mu učiniti uslugu i za njegov novac obaviti tehnički pregled i registraciju volkswagen golfa. Naivni čovjek očito nije znao da ima posla s prvoklasnim prevarantom i dao mu je 1400 kuna, no Damir je na tehničkom pregledu od tog novca predao samo 330 kuna, a ostatak novca od 1069 kuna zadržao je za sebe. Osim toga, Damir je taj tuđi golf namijenio sebi, pa kako bi protuzakonito došao u njegovo vlasništvo, krivotvorio je ugovor o posredničkoj prodaji. Kako se tvrdi presudom, ispunio je ugovor, a u ugovor je u rubrici ‘prodavatelj’ upisao tuđe ime koje je potpisao. Tako je, utvrđeno je presudom, izradio lažni ugovor kako bi se on upotrijebio kao pravi. Presudom sutkinje Vesne Piškorec Kuzmić Damir je osuđen na godinu dana zatvora, no ta mu je kazna zamijenjena radom za opće dobro. Na presudu se putem svoje odvjetnice žalio, no Županijski sud u Varaždinu žalbu mu je odbio, tako da će morati u zatvor zato što, kako je utvrdio Županijski sud, dvije godine od izricanja presude, nije niti krenuo odrađivati rad za opće dobro. U svom odgovoru na žalbu Damir je rekao kako je Probacijski ured u Bjelovaru komunicirao s njegovom suprugom koja ih je izvijestila da on radi do 17 sati te da zbog toga nije mogao podići službenu sudsku pošiljku i komunicirati s Probacijskim uredom.

Nije ni krenuo s radom

Kada se konačno pojavio na ročištu, Damir je rekao kako želi odraditi rad za opće dobro, no kako su ga u skloništu za životinje Ottova kućica odbili zbog zdravstvenog stanja jer je bio na štakama i nije mogao raditi teže fizičke poslove. No, iz Probacijskog ureda Bjelovar sud su izvijestili kako Damir s Ottovom kućicom, gdje je bio raspoređen na rad, nije redovito surađivao. Štoviše, niti je započeo rad za opće dobro, niti se javljao probacijskom službeniku koji ga je pokušavao na različite načine telefonski kontaktirati. Osim toga, 20. travnja prošle godine upućen mu je bio i pisani poziv da se javi probacijskom službeniku, no poziv mu nikako nije mogao biti uručen jer nije podizao pošiljku iako je uredno bio obaviješten u prispijeću poziva. Kako je iz izvješća Probacijskog ureda u Bjelovaru sudu bilo jasno kako rad za opće dobro Damir svojom voljom nije ni počeo odrađivati, kazna mu je ponovno preinačena u bezuvjetnu zatvorsku od jedne godine. Nakon žalbe koju je podnio, Županijski sud utvrdio je kako je sud donio ispravnu odluku o određivanju kazne zatvora. Kako je zaključeno na sudu, Damir je imao mogućnost odraditi rad za opće dobro, no to u dvije godine nije učinio unatoč tome što je sud uvjeravao pukim tvrdnjama ‘da želi raditi i da će odraditi rad za opće dobro’.

Dug za felge i gume

U svom iskazu na sudu Damir je rekao kako je prodao golf tom čovjeku za 10.000 kuna, a da mu je ostao dužan tisuću kuna za četiri zimske gume i felge. Tog dana, kada mu je vlasnik automobila dao 1400 kuna za registraciju, rekao je da je 330 kuna dao za tehnički, 200 kuna je platio popravak auta, 50 kuna je dao za gorivo i 50 kuna je potrošio za piće, a ostatak od 800 kuna zadržao je za sebe. Namjeravao je taj novac vratiti, no kada mu je vlasnik rekao da će ga prijaviti policiji, on mu je rekao da će mu vratiti novac kada mu vrati 1000 kuna za gume i felge. Što se tiče spornog ugovora, osoba koja je prije bila vlasnica tog automobila počela je dobivati kazne za prekršaje pa se na policiji interesirala za taj automobil i saznala da je ona taj automobil zapravo prodala i da je njezino ime i prezime stajalo u ugovoru.

Navela je kako nije ovlastila Damira da je potpiše, niti da proda taj automobil. Forenzični stručnjak Centra za krim istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić potvrdio je da potpis nije ispravan što je Općinski sud uvažio tijekom izricanja presude. Damir će tako morati na godinu dana iza rešetaka. Trenutno se ne nalazi u Hrvatskoj, a iza sebe ima niz postupaka u kojima ga čega jednaka ili pak uvjetna kazna zatvora.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

vrući županijski 'mercato'

Drnjančani Starigradu oteli najvećeg bisera, ovi uzvratili s pet novih imena, pojačale se i Močile

SAVJETI

Ako želite triput više plodova u svom vrtu, pospijte biljke ovim sastojkom

MAČKA ĐURĐA I PAS BEZ ŠAPE ĐURO ODLIČNO SE SLAŽU

VIDEO Božidar: “Mislim da je moja Đurđa dvospolac. Ima muški i ženski spolni organ”

VEĆ GODINAMA MUČI JU OSTEOPOROZA

VIDEO Marija: “Ne dam se makar me kosti bole, a čak sedam puta su me operirali”

otkrivaju se karte

Lepinjica u Azerbajdžan, želje bivši slavenaši, ali i dobro poznata krila. Evo tko je sve u igri

Nastavili tradiciju

FOTO Svetom misom i paljenjem krijesa proslavili Ivanje


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati