Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
tvrdi da mu je zbog radova na izgradnji kanalizacije oštećena kuća

Damir Osuško: “Osiguranje mi ne želi priznati nastalu štetu”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Damir Osuško iz Sigeca, naselja na području općine Peteranec, neće po dobrom pamtiti izgradnju kanalizacijske mreže. Prema njegovim tvrdnjama, zbog radova koji su se izvodili ispred njegove kuće nastale su pukotine na zidovima i pročelju.

– Ispred moje kuće cijevi su se polagale na dubini od šest metara zbog podzemnih voda i naravno da je zbog takvih iskopa narušena i statika mog doma. Na nekoliko mjesta u samoj unutrašnjosti kuće popucali su zidovi i bolta, a i pročelje je puno pukotina – priča nam Damir Osuško.

Odmah se, dodaje on, obratio Općini i nositelju investicije KC vodama, kao i izvođačima radova. Dobio je odgovor da se obrati osiguravajućoj kući za odštetu, što je i učinio.

– Majstor je procijenio da je na kući nužno obaviti radove vrijedne 240.000 kuna kako bi se sanirala nastala šteta. Iz osiguranja su mi prvo odgovorili da moj zahtjev nije potpun. Kad sam im dostavio i dodatne podatke koje su tražili, došao je njihov agent i ponudio mi deset posto od iznosa koji je procijenio majstor. Naravno da na to nisam pristao, a nakon toga sam dobio dopis da je moj odštetni zahtjev neosnovan – kaže Damir Osuško.

Kuću je, kaže on, obnavljao prije pet godina pa je za njega nedvojbeno da su radovi uzrokovali puknuća, a ne starost samog objekta.

– Želim da mi se nadoknadi šteta i neću odustati od svog zahtjeva. Teren u našoj ulici upravo zbog podzemnih voda uzrokovao je probleme izvođačima pa se spominje da će još jednom morati kopati ispred moje kuće. To im sigurno neću dozvoliti i doslovno ću u tom slučaju leći pred stroj i neću dozvoliti kopanje – zaključio je Damir Osuško. Poslali smo upit o spornoj situaciji i osiguravajućoj kući koja je zadužena za odštetne zahtjeve, ali do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovor.

FOTO: Dinko Borozan

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Sumnja se u neispravnost u kakvoći

Poznati lijek velike farmaceutske tvrtke povlači se iz svih ljekarni

cesta uz ulicu stiska noćna je mora za vozače

“Već pola godine umjesto po asfaltu, mi se vozimo po šodru i uništavamo svoje aute”

kloštar podravski kreće u realizaciju vrijedne investicije

Pavlović: Gradit će se dom za starije i nemoćne za 120 korisnika

u 40 godina promijenio samo gume

FOTO Milan svoj pony vozi 40 godina: “Ne bih ga mijenjao nizašto, a za novi niti nemam novac”

Europski tjedan upoznavanja groblja u Koprivnici

Prošećite grobljem i upoznajte povijest našeg grada

ZAVRŠIO JE U BOLNICI

Vozač “pod parom” vrludao cestom i zabio se u parkirani traktor


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati