Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

DAN OPĆINE Novigraci svrstani među 10 najboljih općina u izdvajanju za socijalnu zaštitu

Općina Novigrad Podravski svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavila je Dan Općine. Zdravko Brljek – Brčo, načelnik Općine osvrnuo se na ostvarene projekte te naglasio kako su kapitalne investicije bile asfaltiranje Miholjanskog puta, izgradnja pješačke staze u Koprivničkoj ulici te uređenje Gajeve ulice u Novigradu Podravskom, a ulagalo se i u proširenje groblja sveta Klara, obnovu mrtvačnice i postavljanje semafora kako bi se posljednji ispraćaji pokojnika dostojno obavljali.

-U suradnji s Hrvatskim vodama krenulo se u revitalizaciju potoka Komarnice, obnovili smo javnu rasvjetu uz Podravsku magistralu, postavili sjenicu u Borovljanima, a sufinancirali smo i obnovu crkve Rastanka svetih apostola. Za starije i nemoćne mještane provedene je projekt Zaželi, a neizostavne su bile i razne potpore za sve generacije – kaže Zdravko Brljek – Brčo.

Trenutno su u tijeku radovi na uređenju Komarničke ulice, izgradnji pješačko – pozivnog semafora u Gajevoj ulici kod škole te rekonstrukcija Dječjeg vrtića Fijolica. U planu su i projekti izgradnje montažnih tribina na igralištu u Novigradu Podravskom i dječjeg igrališta u Delovima, uređenje Ulice Trnove te zelena tranzicija Novigrada Podravskog.

– Općina Novigrad Podravski svrstana je među 10 najboljih hrvatskih općina u području izdvajanja za socijalnu zaštitu po analizi portala Načelnik.hr. Zadržali smo kontinuitet zadnjih četiri godine tako da smo prema istraživanju Instituta za javne financije i ove godine ocijenjeni ocjenom 5 vezano uz transparentnost proračuna. U ovom istraživanju se ne valorizira javni i jasan prikaz trošenja proračunskog novca, a koji smo mi kao prva Općina u državi uveli 1. siječnja 2020. godine – zaključio je Zdravko Brljek – Brčo.

Foto: Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email
ŠTRUKLIJADA U KUNOVEC BREGU

FOTO/VIDEO Brojni posjetitelji uživaju u slasnim štruklima, kasnije slijedi veselica do kasnih noćnih sati!

Slaven u Puli zaključio sezonu remijem

PROMETNA NESREĆA

FOTO Golfom sletio s Podravske magistrale i završio u grabi!

nalazi se u istražnom zatvoru

Pijani 50-godišnjak nasrnuo na izvanbračnu suprugu i teško ju ozlijedio!

ISKUSTVO PACIJENTA

VIDEO Unatoč bolnoj operaciji koljena, Mirko na kontrole putuje biciklom!

stil

FOTOGALERIJA Prošetali smo koprivničkom špicom, pogledajte koga smo sve zatekli!

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI