Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

DAN OPĆINE Novigraci svrstani među 10 najboljih općina u izdvajanju za socijalnu zaštitu

Općina Novigrad Podravski svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavila je Dan Općine. Zdravko Brljek – Brčo, načelnik Općine osvrnuo se na ostvarene projekte te naglasio kako su kapitalne investicije bile asfaltiranje Miholjanskog puta, izgradnja pješačke staze u Koprivničkoj ulici te uređenje Gajeve ulice u Novigradu Podravskom, a ulagalo se i u proširenje groblja sveta Klara, obnovu mrtvačnice i postavljanje semafora kako bi se posljednji ispraćaji pokojnika dostojno obavljali.

-U suradnji s Hrvatskim vodama krenulo se u revitalizaciju potoka Komarnice, obnovili smo javnu rasvjetu uz Podravsku magistralu, postavili sjenicu u Borovljanima, a sufinancirali smo i obnovu crkve Rastanka svetih apostola. Za starije i nemoćne mještane provedene je projekt Zaželi, a neizostavne su bile i razne potpore za sve generacije – kaže Zdravko Brljek – Brčo.

Trenutno su u tijeku radovi na uređenju Komarničke ulice, izgradnji pješačko – pozivnog semafora u Gajevoj ulici kod škole te rekonstrukcija Dječjeg vrtića Fijolica. U planu su i projekti izgradnje montažnih tribina na igralištu u Novigradu Podravskom i dječjeg igrališta u Delovima, uređenje Ulice Trnove te zelena tranzicija Novigrada Podravskog.

– Općina Novigrad Podravski svrstana je među 10 najboljih hrvatskih općina u području izdvajanja za socijalnu zaštitu po analizi portala Načelnik.hr. Zadržali smo kontinuitet zadnjih četiri godine tako da smo prema istraživanju Instituta za javne financije i ove godine ocijenjeni ocjenom 5 vezano uz transparentnost proračuna. U ovom istraživanju se ne valorizira javni i jasan prikaz trošenja proračunskog novca, a koji smo mi kao prva Općina u državi uveli 1. siječnja 2020. godine – zaključio je Zdravko Brljek – Brčo.

Foto: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Teška prometna nesreća na Podravskoj magistrali, muškarac prevezen u bolnicu

DIREKTORICA SANJA GARAJ MILOŠ I DIZAJNER MARKO HRASTOVEC O NOVOM VIZUALNOM IDENTITETU PODRAVKE

VIDEO “Na logotipu smo u tajnosti radili više od godinu dana i veseli nas pozitivan odjek javnosti”

Obavijest za potrošače

U prehrambenom proizvodu pronašli biljku koja može biti štetna za zdravlje

konkretni planovi za unaprjeđenje visokog školstva u koprivnici

Šest milijuna eura za povezivanje inovacija, znanosti i gospodarstva

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Zapalio se Renault u centru Koprivnice

PROBLEM S KOJIM SE BORI GODINAMA

FOTO Davorka: “Bez maramice ne mogu ni do trgovine, a živim samo 10 minuta od centra”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati